Πύρινη «λαίλαπα» στο Ρέθυμνο: Ολονύχτια μάχη με τις φλόγες στο Αμάρι - Κοντά στα σπίτια η φωτιά

Τιτάνια μάχη δίνουν οι πυροσβέστες με την φωτιά που μαίνεται ανεξέλγκτη στο Αμάρι και στον Άγιο Βασίλειο

Πύρινη «λαίλαπα» στο Ρέθυμνο: Ολονύχτια μάχη με τις φλόγες στο Αμάρι - Κοντά στα σπίτια η φωτιά
rethemnosnews
2'

Σε τρία μέτωπα συνεχίζει να καίει η φωτιά που ξεκίνησε στα σύνορα των Δήμων Αγίου Βασιλείου και Αμαρίου με τις φλόγες να έχουν φτάσει σε απόσταση αναπνοής από τα σπίτια στην Αγία Παρασκευή Αμαρίου.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες του rethemnosnews.gr, οι ηλικιωμένοι κάτοικοι που έλαβαν νωρίτερα μήνυμα από το 112, έχουν ήδη απομακρυνθεί και οι πυροσβέστες και οι αστυνομικοί ελέγχουν τα σπίτια, ώστε να απομακρυνθεί και ο τελευταίος.

Η περιοχή βρίσκεται σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης καθώς απειλείται άμεσα ο οικισμός. Επίγειες δυνάμεις πυροσβεστών και εθελοντών δίνουν τιτάνια μάχη για να σώσουν τα σπίτια.

Η πυρκαγιά που έχει πολλά ενεργά μέτωπα καίει ανεξέλεγκτα εδώ ώρες και χορτολιβαδικές εκτάσεις και ελαιώνες.

Δήμαρχος Αμαρίου στο Newsbomb.gr: «Δύσκολο το έργο της Πυροσβεστικής»

Νωρίτερα, σε αποκλειστικές δηλώσεις στο Newsbomb.gr ο δήμαρχος Αμαρίου, Μουρτζανός Παντελεήμων έκανε λόγο για πολύ ισχυρό αέρα που δυσχεραίνει το έργο των πυροσβεστών, ενώ επισήμανε πως στον εν λόγω δήμο η φωτιά δεν έχει τεθεί ακόμη υπό έλεγχο.

Η φωτιά εκδηλώθηκε σε χορτολιβαδική έκταση της περιοχής Ορνέ του δήμου Αγίου Βασιλείου στο σημείο Χωρδάκι. Πρόκειται για δύσβατο σημείο. Λόγω της έκτασης που πήρε, σήμανε μήνυμα από το 112 στους κατοίκους της περιοχής.

Σύμφωνα με τις δηλώσεις του δημάρχου επιχειρούν πολλά εναέρια μέσα και περίπου 150 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων. Ο κ. Μουρτζανός μιλώντας στο Newsbomb.gr συμπλήρωσε πως οι ισχυροί άνεμοι εμποδίζουν το έργο πυρόσβεσης, ενώ τόνισε πως υπάρχει αισθητός κίνδυνος για τον οικισμό της Αγίας Παρασκευής. Προς το παρόν, πρόσθεσε, δεν υπάρχουν τραυματισμοί ούτε έχουν καεί περιουσίες των κατοίκων.

«Θεωρώ ότι πολύ γρήγορα θα έχουμε θετικά αποτελέσματα και όπως προσωπικά αντιλαμβάνομαι το πεδίο της φωτιάς, έχει αρχίσει ο έλεγχός της», εξήγησε ο δήμαρχος Ιωάννης Ταταράκης μιλώντας νωρίτερα στο ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Σχετικές ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή