Φωτιά στο Ρέθυμνο: Ολονύχτια «μάχη» με τις διάσπαρτες εστίες – Κόπασαν οι άνεμοι

«Μάχη» με τις φλόγες συνεχίζουν να δίνουν οι πυροσβέστες στο νότιο Ρέθυμνο, όπου είναι σε εξέλιξη πυρκαγιά από το μεσημέρι της Τετάρτης (07/08).

Φωτιά στο Ρέθυμνο: Ολονύχτια «μάχη» με τις διάσπαρτες εστίες – Κόπασαν οι άνεμοι
2'

Αυτήν την ώρα, δεν υπάρχει ενιαίο ενεργό μέτωπο αλλά διάσπαρτες εστίες στη μεγάλη φωτιά που «ξέσπασε» το μεσημέρι της Τετάρτης (07/08) στο νότιο Ρέθυμνο και συγκεκριμένα, το Αμάρι. Στο σημείο θα επιχειρούν για όλο το βράδυ ενισχυμένες πυροσβεστικές δυνάμεις με τα πεζοπόρα τμήματα.

Η καταστροφική φωτιά που πλήττει τον Δήμο Αμαρίου, έχει προκαλέσει τεράστιες ζημιές, με κύριες απώλειες να σημειώνονται στις καλλιέργειες, ιδιαίτερα σε ελαιώνες. Η πυρκαγιά ανάγκασε τις αρχές να εκκενώσουν εννέα χωριά, έπειτα από επανειλημμένα μηνύματα του «112».

Με τη δύση του ηλίου, τα εναέρια μέσα, που περιλάμβαναν συνολικά 26 ελικόπτερα και αεροσκάφη, αναγκάστηκαν να διακόψουν τις επιχειρήσεις τους, αφήνοντας τις επίγειες δυνάμεις να συνεχίσουν το έργο της κατάσβεσης.

Η Αντιπεριφερειάρχης Ρεθύμνου, Μαίρη Λεονή, μιλώντας στο Newsbomb.gr, είχε τονίσει το βράδυ της Πέμπτης (08/08) πως «η εικόνα της φωτιάς έχει βελτιωθεί αισθητά σε σύγκριση με τις απογευματινές ώρες, όπου οι ισχυροί άνεμοι δυσχέραιναν το έργο της Πυροσβεστικής.

Οι ριπές των ανέμων ήταν τόσο έντονες, που ξεπηδούσαν συνεχώς νέες εστίες. Η κατάσταση ήταν εφιαλτική. Αυτή την ώρα οι άνεμοι έχουν πέσει, αλλά υπάρχει φόβος, μήπως το βράδυ αλλάξουν φορά και υπάρξουν αναζωπυρώσεις. Βρισκόμαστε σε επιφυλακή».

Οι κάτοικοι των χωριών: Αγία Παρασκευή, Πλάτανος, Αποδούλου, Βαθιακό, Λοχριά, Άδραχτος, Ρίζικας, Σάττα και Χορδάκι απομακρύνθηκαν από τις εστίεςτους και μεταφέρθηκαν σε ασφαλή σημεία.

Οι δασοκομάντος που έφθασαν στο νησί, ενίσχυσαν τις δυνάμεις πυρόσβεσης, προσπαθώντας να αντιμετωπίσουν όσο το δυνατόν γρηγορότερα τη μεγάλη πυρκαγιά στο Ρέθυμνο.

Με εντολή του Υπουργού Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Βασίλη Κικίλια, οι πυροσβέστες θα επιτηρούν τα μέτωπα της φωτιάς καθ’ όλη τη διάρκεια της νύχτας. «Κανένας δεν πρόκειται να φύγει από εδώ, εάν δεν κάνουμε πρώτα τη δουλειά μας. Δεν πρέπει να υπάρξει εφησυχασμός», επεσήμανε.

Σχετικές ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή