Αράχνη ερημίτης: Όσα ξέρουμε για την αράχνη που τσίμπησε και σκότωσε τον 48άχρονο

Πύργος: Τι γνωρίζουμε για την αράχνη που φέρεται να τσίμπησε τον 48άχρονο

Αράχνη ερημίτης: Όσα ξέρουμε για την αράχνη που τσίμπησε και σκότωσε τον 48άχρονο
1'

Τσίμπημα από καφέ αράχνη ήταν η αιτία, που οδήγησε στο θάνατο του 48άχρονου στον Πύργο, σύμφωνα με εκτιμήσεις ιατρών.

«Από τις περιγραφές θεωρούμε ότι ήταν τσίμπημα καφέ αράχνης. Βεβαίως δεν υπάρχει αντίδοτο και γενικά είναι αρκετά ραγδαία η εξέλιξή του», δήλωσε σε τηλεοπτική συνέντευξη η διευθύντρια της χειρουργικής κλινικής του Νοσοκομείου Πύργου Αγγελική Σαραντοπούλου.

«Ενώ από την αρχή δε φαίνεται ότι είναι κάτι σοβαρό, δεν το αντιλαμβάνεται ο ασθενής όταν τους τσιμπάει, σε 72 ώρες έχει μια ραγδαία επιδείνωση», συμπλήρωσε. Τόνισε ότι όλοι είναι συγκλονισμένοι από το θάνατο του 48άχρονου, ο οποίος δέχθηκε το θανατηφόρο τσίμπημα ενώ βρισκόταν στο νομό Ηλείας για διακοπές.

«Δυστυχώς παρά τις υπεράνθρωπες προσπάθειες όλου του προσωπικού, ο ασθενής μας κατέληξε, δεν τα κατάφερε. Ήταν κάτι που από την αρχή ήταν γνωστό. Δυστυχώς αυτά τα περιστατικά δεν έχουν καλή κατάληξη. Προσπαθήσαμε πάρα πολύ», είχε πει νωρίτερα.

Τα συμπτώματα από τσίμπημα της συγκεκριμένης αράχνης είναι τα εξής:

  • Έντονο τσούξιμο στην περιοχή του τσιμπήματος.
  • Εφίδρωση.
  • Γενικότερη αδιαθεσία.
  • Δημιουργία εξανθημάτων.

Περίπου, 12 με 36 ώρες μετά το τσίμπημα θα σχηματιστεί ένα χαρακτηριστικό πρότυπο αποχρωματισμού στην περιοχή. Η περιοχή του τσιμπήματος θα αποκτήσει ένα βαθύ μωβ ή μπλε χρώμα και γύρω από αυτήν θα σχηματιστεί ένα υπόλευκο δαχτυλίδι, το οποίο συνήθως περιβάλλεται από μια εκτεταμένη κόκκινη περιοχή. Τέλος, σε ορισμένες περιπτώσεις η πληγή που έχει προκληθεί από το τσίμπημα μπορεί να επιμείνει και να παραμείνει ανοικτή για αρκετές εβδομάδες.

Σχετικές ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή