Φωτιά στην Αττική - ΠΟΕΔΗΝ: 35 ανάπηρα παιδιά μεταφέρθηκαν στη προνοιακή μονάδα «Μητέρα»

Σύμφωνα με την ΠΟΕΔΗΝ, 5 άτομα νοσηλεύονται στο Σισμανόγλειο με αναπνευστικά προβλήματα εκτός κινδύνου και 5 πυρόπληκτοι φιλοξενούνται για κοινωνικούς λόγους στο Νοσοκομείο Αμαλία Φλέμινγκ χωρίς πρόβλημα υγείας - Η φωτιά εξακολουθεί να καίει σε πολλές περιοχές της βορειοανατολικής Αττικής

Φωτιά στην Αττική - ΠΟΕΔΗΝ: 35 ανάπηρα παιδιά μεταφέρθηκαν στη προνοιακή μονάδα «Μητέρα»
Eurokinissi
1'

«Ζούμε άλλη μία καταστροφική πυρκαγιά που κάνει στάχτη περιουσίες και εθνικό μας πλούτο στη βορειοανατολική Αττική», αναφέρθηκε σε σχετική του ενημέρωση της ΠΟΕΔΗΝ, ενώ επισημάνθηκε πως «το υγειονομικό μας σύστημα είναι σε απόλυτη ετοιμότητα από χθες να υποδεχθεί πυρόπληκτους, εγκαυματίες, τραυματίες ακόμη και άτομα που θα πρέπει να εγκαταλείψουν το σπίτι τους».

Εξαιτίας της ανεξέλεγκτης φωτιάς που ξέσπασε χθες στον Βαρνάβα και εξαπλώθηκε σε πολλές περιοχές της βορειοανατολικής Αττικής, η ΠΟΕΔΗΝ ανέφερε πως «στις 4.30 πμ εκκενώθηκε το παιδιατρικό Νοσοκομείο Παίδων Πεντέλης. 29 νοσηλευόμενα παιδιά εκ των οποίων 5 στη ΜΕΘ και 24 σε απλές κλίνες μεταφέρθηκαν στα δύο νοσοκομεία Παίδων Αγλαΐα Κυριακού και Αγίας Σοφίας».

Επισημάνθηκε επίσης πως «τα μεσάνυκτα εκκενώθηκε η προνοιακή μονάδα “Αναρρωτήριο Πεντέλης”. 35 ανάπηρα παιδιά που φιλοξενούνται εκεί μεταφέρθηκαν στη προνοιακή μονάδα “Μητέρα”. 5 άτομα νοσηλεύονται στο Σισμανόγλειο με αναπνευστικά προβλήματα εκτός κινδύνου. 5 πυρόπληκτοι φιλοξενούνται για κοινωνικούς λόγους στο Νοσοκομείο Αμαλία Φλέμινγκ χωρίς πρόβλημα υγείας.

»Τα κέντρα υγείας της περιοχής επισκέπτονται πολλοί πυρόπληκτοι για πρώτες βοήθειες χωρίς να χρειάζονται μεταφορά για νοσηλεία στα νοσοκομεία. Υπάρχει σχέδιο για εκκένωση της προνοιακής μονάδας Μελισσιών που φιλοξενεί 57 ανήμπορα ηλικιωμένα άτομα εφόσον ξεφύγει η φωτιά». Τέλος, η ΠΟΕΔΗΝ έκανε λόγο για έναν πυροσβέστη που νοσηλεύεται τραυματίας σε στρατιωτικά νοσοκομείο.

Σχετικές ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή