Ερήμωσε και το Παγκράτι τον Δεκαπενταύγουστο - Άδειοι δρόμοι και σήμερα

Μια πλήρως ασυνήθιστη εικόνα αντικρίζουν οι κάτοικοι και ελάχιστοι επισκέπτες του, συνήθως, εξαιρετικά πολυσύχναστου Παγκρατίου, καθώς η δημοφιλής συνοικία του κέντρου έχει ερημώσει, λόγω του Δεκαπενταύγουστου.
1'

Στους δρόμους που καθημερινά οδηγοί διαγκωνίζονται για μια θέση, πλέον υπάρχουν δεκάδες κενά σημεία για στάθμευση, ενώ υπάρχουν περίοδοι που για αρκετά λεπτά δεν περνά όχημα από τις κεντρικές οδούς, όπως η Ευτυχίδου, η Αρχιμήδους, η Ερατοσθένους και η Αρχελάου. Ομοίως σχεδόν άδεια είναι τα στενά και πάνω από την Υμηττού, πέριξ της Φιλολάου, όπου σήμερα ήταν σε εξέλιξη και η λαϊκή αγορά της περιοχής.

Αυτό που προκαλεί ακόμα μεγαλύτερη εντύπωση είναι ότι από τους δρόμους λείπουν και οι τουρίστες, που τις ημέρες του καλοκαιριού μοιάζουν, ενίοτε, να είναι η πλειοψηφία των ατόμων που κινούνται στα καταστήματα της περιοχής.

Σε κάθε περίπτωση, οι λιγοστοί κάτοικοι που βρίσκονται στο Παγκράτι αυτές τις ημέρες του Δεκαπενταύγουστου, έχουν την παρηγοριά ότι απόλαυσαν την περιοχή τους όπως ποτέ άλλοτε.

Ερήμωσε και το Παγκράτι τον Δεκαπενταύγουστο - Άδειοι δρόμοι και σήμερα from Orange Press Agency on Vimeo.