Λαμία: Ακόμη μία «γέφυρα ζωής» για τη δωρεά οργάνων

Τα “δώρα ζωής” από τον άτυχο άνδρα, θα βοηθήσουν δυο συνανθρώπους μας σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη

Λαμία: Ακόμη μία «γέφυρα ζωής» για τη δωρεά οργάνων
1'

Μια ακόμη «γέφυρα ζωής» στήθηκε τα ξημερώματα της 18ης Αυγούστου στο Γενικό Νοσοκομείο Λαμίας για τη δωρεά οργάνων από έναν άνδρα από περιοχή της Φθιώτιδας, που νοσηλευόταν στη ΜΕΘ με βαριά εγκεφαλική αιμορραγία.

Όταν διαπιστώθηκε ο εγκεφαλικός θάνατος του ασθενούς, η οικογένειά του πήρε τη μεγάλη απόφαση να δωρίσει τα όργανα του αγαπημένου τους ανθρώπου.

Οι γιατροί της ΜΕΘ Χρήστος Γεωργιάδης και Σάσα Τσιρογιάννη συντόνισαν τη διαδικασία σε συνεργασία με τον Εθνικό Οργανισμό Μεταμοσχεύσεων. Έγινε τελικά η λήψη των δύο νεφρών από ομάδα χειρουργών νοσοκομείου της Αθήνας, με τη βοήθεια της αναισθησιολόγου του νοσοκομείου μας Βίκυς Τσεκούρα και του προσωπικού του χειρουργείου του Γ.Ν. Λαμίας.

Τα “δώρα ζωής” από τον άτυχο άνδρα, θα βοηθήσουν δυο συνανθρώπους μας σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη με χρόνια νεφρική ανεπάρκεια, να αποκαταστήσουν σε μεγάλο βαθμό την κλονισμένη υγεία τους και την ποιότητα της ζωής τους.

Αξίζουν συγχαρητήρια στο προσωπικό της ΜΕΘ και του χειρουργείου που συμμετείχαν στην κοπιαστική ολονύχτια διαδικασία και κυρίως στους συγγενείς του άνδρα, που χωρίς δεύτερη σκέψη και παρά τη θλίψη για την απώλειά τους, πήραν τη γενναία απόφαση της δωρεάς. Ας αποτελέσουν παράδειγμα και πρότυπο για όλους.

Πηγή: lamiareport.gr

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή