Πνιγμός 8χρονης στη Χαλκιδική: Παραβίαζαν την άδεια λειτουργίας της πισίνας – Έγγραφα ντοκουμέντο

Στην άδεια λειτουργίας για τις δύο πισίνες της μοιραίας κατασκήνωσης στη Χαλκιδική, έχει συγκεκριμένες υποχρεώσεις, τις οποίες όμως δεν τήρησε.

Πνιγμός 8χρονης στη Χαλκιδική: Παραβίαζαν την άδεια λειτουργίας της πισίνας – Έγγραφα ντοκουμέντο
2'

Νέα ντοκουμέντα έφερε στο «φως» το STAR για την υπόθεση του οκτάχρονου κοριτσιού που πνίγηκε σε πισίνα κατασκήνωσης, στη Χαλκιδική.

Στην άδεια λειτουργίας για τις δύο πισίνες, έχει συγκεκριμένες υποχρεώσεις, τις οποίες όμως δεν τήρησε, όπως εντόπισε ο διορισμένος πραγματογνώμονας από την εισαγγελία της Χαλκιδικής κι έτσι, ακολούθησε η ανάκληση της άδειας. Για την υπόθεση, έρχονται νέες καταθεσεις και δεν αποκλείεται να δοθεί εντολή για ποινικές διώξεις.

Ενώ στην άδεια αναγράφεται ότι στην πρώτη πισίνα πρέπει να υπάρχουν δύο σωσίβια και ένας γάντζος και δύο σωσίβια και ένα κοντάρι στη δεύτερη, ο πραγματογνώμονας δεν βρήκε τίποτα από αυτά.

Ακόμη, ενώ προβλέπεται η παρουσία ανθρώπου για τη λειτουργία στις πισίνες, δεν υπάρχει εργαζόμενος στην εταιρεία από το 2024 αλλά ούτε κι αντικαταστάτης.

Η άτυχη Αγγελική ήταν τρεις ώρες στον πάτο της πισίνας

Το άτυχο κοριτσάκι βρισκόταν για τρεις ώρες στον πάτο της πισίνας, όπου δεν το αναζήτησε κανείς παρά μόνο όταν άρχισε να την ψάχνει η αδελφή της.

Η 8χρονη είχε πάει στην κατασκήνωση μαζί με την αδελφή της. Μαζί μπήκαν στην πισίνα, όπως και άλλοι κατασκηνωτές, η 8χρονη όμως φαίνεται πως δεν βγήκε ποτέ από το νερό, αφού η αδελφή της, δεν την είδε στη συνέχεια, ούτε στην τραπεζαρία, όπου πήγαν για φαγητό, ούτε στους κοιτώνες.

Ένα ακόμη στοιχείο είναι πως -σύμφωνα με την ιατροδικαστική έκθεση- το στομάχι της 8χρονης ήταν άδειο, που σημαίνει ότι δεν έκατσε για μεσημεριανό, μαζί με τους υπόλοιπους. Οι διασώστες του ΕΚΑΒ που έκαναν προσπάθειες ανάνηψης επιτόπου, διαπίστωσαν πως υπήρχαν υπολείμματα τροφής, που μάλλον όμως, ήταν το πρωινό.

Η ομαδάρχισσα φέρεται να κατέθεσε στους αστυνομικούς ότι δεν μέτρησε τα παιδιά, όταν βγήκαν από το νερό και πως αντιλήφθηκε ότι έλειπε η 8χρονη, στην τραπεζαρία και άρχισε να την ψάχνει μόνη της, χωρίς να ειδοποιήσει την κατασκήνωση, κάτι που φαίνεται και από την επίσημη ανακοίνωση της επιχείρησης.

Σχετικές ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή