Εφιάλτης η λειψυδρία: Στέρεψε ο Πηνειός σε Διάβα και Κλεινοβό

Ο θεσσαλικός κάμπος τα τελευταία χρόνια εκπέμπει SOS - Εφιάλτης πλέον η λειψυδρία

Εφιάλτης η λειψυδρία: Στέρεψε ο Πηνειός σε Διάβα και Κλεινοβό
1'

Εικόνες αποκαλυπτικές της λειψυδρίας και της κλιματικής αλλαγής από τον Πηνειό στη Διάβα και στη γέφυρα προς Κλεινοβό, με την κοίτη του ποταμού να έχει στερέψει εντελώς και να μη διαφαίνεται ούτε ενός νερόλακκος. Ενδεικτικό αφενός μεν της λειψυδρίας και της ανομβρίας τους τελευταίους μήνες από τον Απρίλη και μετά με τον παρατεταμένο καύσωνα και αφετέρου του ήπιου και δίχως χιόνια χειμώνα.

Ο θεσσαλικός κάμπος τα τελευταία χρόνια εκπέμπει SOS ειδικά το καλοκαίρια καθώς η εικόνα αυτή με τον Πηνειό να έχει στερέψει είναι επαναλαμβανόμενη, ενώ τα όποια σχέδια διαχείρισης λεκάνης απορροής του (ΣΔΛΑΠ) βασίζονται σε λανθασμένα δεδομένα αφού πλέον το ποτάμι δεν έχει συνεχή ροή, αλλά είναι χείμαρρος. Η ροή του αποκαθίσταται εν μέρει πιο κάτω προς τα Τρίκαλα και κυρίως μετά τη Φαρκαδόνα από τα νερά των παραποτάμων και κυρίως της Λίμνης Πλαστήρα.

Είναι προφανές πλέον ότι ο εμπλουτισμός του με μερική μεταφορά από τα νερά του Αχελώου για την αποκατάσταση συνεχούς ροής, είναι έργο περιβαλλοντικής αποκατάστασης και αντιμετώπισης της κλιματικής αλλαγής και οποιαδήποτε διαφορετική αντιμετώπιση είναι απλά μυωπική κι δεν αντιμετωπίζει με ρεαλισμό τη σημερινή πραγματικότητα, ότι η Θεσσαλία μετατρέπεται σε έρημο..

Δείτε τις σημερινές εικόνες:

Με πληροφορίες από thessaliatv.gr

Σχετικές ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή