Γιαννάκος: «Αν είναι δυνατόν να πρέπει να κυκλοφορούμε με κράνος στα νοσοκομεία»

«Δεν επιτρέπεται όμως τώρα ειδικά μετά τόσα συμβάντα να μην γίνεται λεπτομερής έλεγχος των εγκαταστάσεων των νοσοκομείων», είπε μεταξύ άλλων ο πρόεδρος της  Π.Ο.Ε.ΔΗ.Ν, Μιχάλης Γιαννάκος
2'

Aπίστευτο περιστατικό με Βολιώτισσα που βρέθηκε χθες Δευτέρα στα εξωτερικά απογευματινά ιατρεία στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Λάρισας.

Η γυναίκα είχε μεταβεί με την οικογένειά της στο ουρολογικό για οικογενειακή υπόθεση. Την ώρα που ο γιατρός έδινε οδηγίες κι έγραφε το παραπεμπτικό, ξαφνικά ξεκόλλησε κομμάτι από την οροφή και έπεσε η οροφή στο κεφάλι της. Ανάστατοι ο γιατρός και η οικογένειά της δεν πίστευαν στα μάτια τους.

Το περιστατικό δεν άφησε ασχολίαστο ο πρόεδρος της Π.Ο.Ε.ΔΗ.Ν, Μιχάλης Γιαννάκος ο οποίος είπε:

«Στα τακτικά εξωτερικά ιατρεία του πανεπιστημιακού νοσοκομείου Λάρισας γυναίκα με το γιό της επισκέφθηκε γιατρό στα απογευματινά ιατρεία για συνταγογράφηση.

Τα είδαν όλα.

Έπεσε στο κεφάλι της τμήμα της ψευδοροφής ευτυχώς χωρίς τραυματισμό.

Αν είναι δυνατόν να πρέπει να κυκλοφορούμε με κράνος στα νοσοκομεία για να μην μας έρθει κάτι στο κεφάλι μας.

Χρειάζεται έλεγχος και συντήρηση των κτιριακών εγκαταστάσεων. Για να συμβεί όμως αυτό πρέπει τα νοσοκομεία να χρηματοδοτηθούν. Σήμερα τα νοσοκομεία ωφείλουν σε ληξιπρόθεσμες υποχρεώσεις 1,2 δις ευρώ που είναι θηλιά στο λαιμό.

Δεν αποκλείεται πολλά τέτοια συμβάντα να προκύπτουν από κακοτεχνίες. Ας αποδοθούν ευθύνες όπου υπάρχουν. Όσο πίσω και εάν πρέπει να ανατρέξουν οι ελεγκτικοί μηχανισμοί. Εμείς και οι ασθενείς δεν φταίμε σε τίποτα να μας έρθουν οι τοίχοι στο κεφάλι. Δεν επιτρέπεται όμως τώρα ειδικά μετά τόσα συμβάντα να μην γίνεται λεπτομερής έλεγχος των εγκαταστάσεων των νοσοκομείων. Αυτό γίνεται πλημμελώς γιατί αφενός δεν υπάρχουν χρήματα και αφετέρου διαλύθηκαν οι τεχνικές υπηρεσίες των νοσοκομείων που αποτελούν διεύθυνση λόγω ελλείψεων προσωπικού ( ευτυχώς τελευταία ήρθαν κάποιοι τεχνικοί στα νοσοκομεία, κυρίως συντηρητές με τα προγράμματα ΔΥΠΑ και ανανεώθηκαν οι συμβάσεις τους)».