Αποκαλυπτικό πόρισμα για το λούνα παρκ του θανάτου στη Χαλκιδική - Τα πέντε βασικά σημεία

Οι πρώτες διαπιστώσεις για το λούνα παρκ στη Χαλκιδική

Αποκαλυπτικό πόρισμα για το λούνα παρκ του θανάτου στη Χαλκιδική - Τα πέντε βασικά σημεία
1'

Συνεχίζονται οι μαρτυρίες για τα μηχανήματα στο λούνα παρκ στο Πευκοχώρι Χαλκιδικής, όπου έχασε τη ζωή του ο 19χρονος Γιάννης, όταν εκσφενδονίστηκε από το παιχνίδι crazy dance, το οποίο ήταν «παλιοσίδερα». Τα ερωτήματα παραμένουν αναπάντητα, με την οικογένειά του να θρηνεί και να ζητάει να αποδοθεί Δικαιοσύνη.

Πιο συγκεκριμένα, το μοιραίο παιχνίδι εξετάστηκε από εμπειρογνώμονα που ορίστηκε από το ΑΤ Κασσανδρίας, ο οποίος, και έβγαλε πέντε συμπεράσματα. Ο 19χρονος Γιάννης «έσβησε» μπροστά στον αδερφό του και τη μητέρας τους, όταν έπεσε από το παιχνίδι Crazy Dance στο λούνα παρκ στο Πευκοχώρι Χαλκιδικής.

Σύμφωνα με τις πρώτες διαπιστώσεις του, σημειώνει πως αιτία του δυστυχήματος ήταν η θραύση της μεταλλικής βάσης του μηχανήματος λόγω της διάβρωσης μεταλλικών στοιχείων ή και γήρανσή τους.

Ο πραγματογνώμονας της Εισαγγελίας διαπίστωσε τα εξής:

  • Η αιτία του δυστυχήματος ήταν η θραύση της μεταλλικής βάσης του μηχανήματος
  • Η διάβρωση των μεταλλικών στοιχείων και η γήρανσή τους
  • Η θραύση θα μπορούσε να συμβεί ανά πάσα στιγμή, ανεξάρτητα με την ταχύτητα
  • Ήταν ιδιοκατασκευή με συρραφή εξαρτημάτων
  • Η αστοχία ήταν προβλέψιμη και έπρεπε να έχει διαπιστωθεί

Η οικογένεια του Γιάννη κάνει τη δική της έρευνα για τα αίτια της τραγωδίας που ενδέχεται να οδηγήσουν στην απόδοση ευθυνών. Ο αδερφός του 19χρονου, μιλώντας στο MEGA, ανέφερε ότι «το παιχνίδι πήγαινε εκτός ορίων».

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή