Πένθος στην διαιτησία του Ηρακλείου, έφυγε από την ζωή ο Γιάννης Πετράκης

Το μακροβιότερο σε ηλικία μέλος της διαιτητικής οικογένειάς του Ηρακλείου, ο σπουδαίος Γιάννης Πετράκης, έφυγε σήμερα από την ζωή σε ηλικία 94 ετών, σκορπίζοντας το πένθος στην διαιτησία και το ηρακλειώτικο ποδόσφαιρο

Πένθος στην διαιτησία του Ηρακλείου, έφυγε από την ζωή ο Γιάννης Πετράκης
2'

Το μακροβιότερο σε ηλικία μέλος της διαιτητικής οικογένειάς του Ηρακλείου, ο σπουδαίος Γιάννης Πετράκης, έφυγε σήμερα από την ζωή σε ηλικία 94 ετών, σκορπίζοντας το πένθος στην διαιτησία και το ηρακλειώτικο ποδόσφαιρο.

Πρόκειται για μια από τις μεγάλες προσωπικότητες της ηρακλειώτικης διαιτησίας καθώς δεν αγωνίστηκε επί μία δεκαετία και πλέον στην Α’ Εθνική αλλά ήταν και ο πρώτος διεθνής διαιτητής του Ηρακλείου…

H κηδεία του Γιάννη Πετράκη θα τελεστεί την Τετάρτη στις 17:30 στην Νέα Αλικαρνασσό, τόπο που διέμεινε τα περισσότερα χρόνια της ζωής του και θα τον αποχαιρετήσουν συγγενείς, φίλοι και συνάδελφοί του από τον χώρο της διαιτησίας, την ΕΠΣΗ και το ποδόσφαιρο γενικότερα.

Γεννήθηκε το 1930 στην γειτονιά του Αγίου Ματθαίου στο Ηράκλειο και είχε καταγωγή από την Βιάννο αλλά πέρασε τα περισσότερα χρόνια της ζωής του στην Νέα Αλικαρνασσό, όπου διατηρούσε και εμπορικό κατάστημα.

Ήταν ένας από τους πρωτοπόρους και δημιουργούς της ηρακλειώτικης διαιτησίας και ιδρυτικό μέλος του ΣΔΠΗ το 1953.

Διαιτήτευσε στην Α’ Εθνική την δεκαετία του 1970 διαδεχόμενος τον Μανόλη Μονιάκη ενώ σταμάτησε την διαιτησία το 1980, όταν συμπλήρωσε το ηλικιακό όριο των 50 ετών. Πριν ολοκληρώσει την ενεργό διαιτητική δράση σφύριξε σε ένα μεγάλο παιχνίδι ανάμεσα σε Παναθηναϊκό και Άρη στην Λεωφόρο με το σκορ να είναι ισόπαλο 3-3.

Ο Πετράκης έγινε διεθνής διαιτητής παίζοντας το 1979 στο Βαλκανικό Βουλγαρία-Ρουμανία στη Σόφια ενώ είχε πολλές διακρίσεις. Ήταν ο πρώτος διεθνής Ηρακλειώτης διαιτητής. Διετέλεσε πρόεδρος στον ΣΔΠΗ από το 1980 έως το 1984.

Ήταν μέλος της ΟΔΠΕ από το 1986 μέχρι το 1990 ενώ το 1991 ήταν μέλος του Συμβουλίου Επιλογής Διαιτητών Επαγγελματικού Ποδοσφαίρου (ΣΕΠΕΔ). Επίσης τη σεζόν 1995-96 ασχολήθηκε με την Επιτροπή της ΟΔΠΕ για την επιμόρφωση και διδασκαλία των διαιτητών.

Όλα τα χρόνια της ζωής είχε επαφές με τα νέα παιδιά της διαιτησίας και ήταν χαρά του να του δίνει τις συμβουλές.

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή