Νέα Μάκρη: Ξεσπά η θεία του 16χρονου που κατηγορείται για εμπρησμό

Νέα Μάκρη: Τι υποστηρίζει για τον 16χρονο συλληφθέντα η θεία του

Νέα Μάκρη: Ξεσπά η θεία του 16χρονου που κατηγορείται για εμπρησμό
6'

Η θεία του 16χρονου που μαζί με την μητέρα του κατηγορούνται για εμπρησμό μίλησε στο Mega όπου ξέσπασε σχετικά με την απόφαση να προφυλακιστούν οι δικοί της ανθρώποι.

Όπως ανέφερε μεταξύ άλλων η θεία του 16χρονου στο διάστημα που διακινούνταν ότι ο 16χρονος αναζητούνταν ο ίδιος είχε ήδη εμφανιστεί στον εισαγγελέα και αφού εξετάστηκε αφέθηκε ελεύθερος. Ωστόσο την επόμενη ημέρα μετά την απολογία της μητέρας του και κρίθηκε προφυλακιστέος.

«Το κατέστρεψαν το παιδάκι εκεί μέσα που πάνε να το βάλουν. 16 χρονών; Πού θα κοιμηθεί σήμερα αυτό το παιδί και με ποιους θα είναι αύριο το πρωί; Με ποιους θα κοιμάται αύριο και τι θα του κάνουν εκεί μέσα; Πώς θα βγει αυτό το πλασματάκι έξω; Μια σταλίτσα είναι. Κι αυτή η μάνα πώς να είναι; Στη μία φυλακή αυτή, στην άλλη το παιδί της; Θα πεθάνει αυτή. Δεν υπάρχει περίπτωση να ζήσει. Έχει προβλήματα υγείας, έχει καρκίνο, έχει αφαιρέσει… Έχει κάνει 35 χειρουργεία. 35. Μα είναι δυνατόν; Έχει τόσα προβλήματα υγείας και θα ασχολούταν με τις φωτιές; Τι είμαστε για να πάμε να βάλουμε φωτιά;», ανέφερε αρχικά η θεία του 16χρονου.

Η υπόθεση περιλαμβάνει έξι πυρκαγιές και δύο απόπειρες εμπρησμού στην περιοχή της Νέας Μάκρης. Σύμφωνα με την πυροσβεστική υπηρεσία, όλες οι πυρκαγιές εκδηλώνονταν νωρίς το πρωί, μεταξύ 03:00 και 04:00, με την τελευταία να σημειώνεται την περασμένη Κυριακή.

«Ήρθε χθες το παιδί, σπίτι μου. Μιλήσαμε. Του λέω ”βρε αγόρι μου, δεν έπρεπε να πας να μιλήσεις στην γειτόνισσα δίπλα να κάνει τίποτα”. Μου λέει ”εντάξει. Ήταν λάθος μου. Αλλά δεν έχω κάνει τίποτα”. ”Γιατί να βάλω φωτιά στο σπίτι μου;”. Και για ποιο λόγο να βάλει φωτιά. Δεν είναι τέτοιο παιδί. Δούλευε από τις έξι η ώρα το παιδάκι μέχρι τις πέντε το απόγευμα, το απόγευμα ξανάφευγε επτά η ώρα μέχρι τις 11 το βράδυ για να κάνει δύο δουλειές. Πιάσανε και είπανε ότι έβαλε 10 φωτιές. Όταν έβαλε αυτές τις 10 φωτιές το παιδί δεν ήταν εδώ στη Μάκρη», συνεχίζει η θεία του 16χρονου.

Κι ενώ όλοι έλεγαν ότι ο 16χρονος διέφευγε της σύλληψης, όπως η θεία του, είχε εμφανιστεί μόνος του στην εισαγγελέα, είχε καταθέσει και είχε αφεθεί ελεύθερος.

«Χθες (σ.σ. προχθές) πήγε στην εισαγγελέα αυτή και τον άφησε ελεύθερο. Χθες (σ.σ. προχθές) πήγε, της έδωσε κατάθεση και τον άφησε. Και σήμερα (σ.σ. χθες) τον έβαλε μέσα. Η ίδια. Με τι στοιχεία αποφάσισε η εισαγγελέας αυτή; Δεν έχει παιδιά; Δεν έχει ψυχή; Δεν έχει καρδιά μέσα της; Βάζει ένα παιδάκι 16 χρονών στη φυλακή; Δε ξέρει τι γίνεται μέσα στις φύλακές; Αντί να προστατεύσουμε δηλαδή, τα παιδιά, πρέπει να τα σπρώξουμε στους δρόμους να γίνουν αλήτες;», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Σε σχέση με τους γείτονες οι οποίοι δεν είχαν καλή συμπεριφορά απέναντι στον ανιψιό της και τη μητέρα του, λέει:

«Η μαρτυρία του γείτονα είναι που δεν ξέρω τι, πού βρέθηκε αυτός ξαφνικά. Δεν ξέρω. Δεν υπήρχε, δύο μήνες είναι που έμενε από κάτω από το σπίτι. Πού τον είδε το παιδάκι; Πού τον είδε; Η μόνη απόδειξη που έχουν, έχουν μία φωτογραφία από το βίντεο που έχει μία σκούπα ο μικρός και κοπανάει την πόρτα αυτηνής της γειτόνισσας. Συνέχεια η γειτόνισσα έβγαινε, της φώναζε, την έλεγε "καρκινιάρα, που να πεθάνεις", έλεγε στα παιδιά της "να πεθάνει η μάνα σας στο χειρουργείο". Άμα εσάς σας έλεγε έτσι για τη μάνα σας, τι θα κάνατε; 16 χρονών παιδάκι είναι».

Στο πλευρό της 50χρονης και του 16χρονου παιδιού της βρίσκεται η οικογένειά τους, η οποία είναι αποφασισμένοι να κάνουν τα αδύνατα δυνατά προκειμένου να βγουν το συντομότερο δυνατό από τη φυλακή.

Η μαρτυρία του γείτονα που οδήγησε στη σύλληψη του 16χρονου

H μαρτυρία ενός 34χρονου, ο οποίος κατοικούσε στην ίδια πολυκατοικία με τον 16χρονο, τη μητέρα του και τον σύντροφό της ήταν αυτή που έκανε τις αρμόδιες Αρχές να κρίνουν προφυλακιστέο τον ανήλικο.

Στην κατάθεσή του είπε:

«Την 31/08 στις 03:00 τα ξημερώματα ενώ ήμουν στον καναπέ και έβλεπα τηλεόραση ξαφνικά βλέπω έξω από το παράθυρο μία φωτιά μικρής φλόγας και συγκεκριμένα, αντιλήφθηκα ένα άτομο νεαρής ηλικίας, μετρίου αναστήματος, περίπου 1.65 με 1.70, αδύνατο σώμα να τοποθετεί ένα βαμβάκι το οποίο ήταν βρεγμένο με οινόπνευμα, όπως κατάλαβα μετά. Άρχισα να του φωνάζω από το παράθυρο και κατευθείαν πήγα στο σημείο που ήταν η πυρκαγιά. Ειδοποίησα αμέσως την αστυνομία αφού πρώτα έψαξα τον χώρο μήπως και τον εντοπίσω. Την επόμενη ημέρα στις 03:00 το πρωί ενώ κοιμόμουν, ξύπνησα από διάφορους θορύβους και πήγα και άνοιξα το παράθυρο της οικίας μου για να δω τι συμβαίνει. Στο σημείο είδα ότι είχε πιάσει φωτιά ένα κυπαρίσσι το οποίο ήταν δίπλα σε ένα άλλο πρόσφατα καμένο δέντρο. Αφού έσβησε η φωτιά αποχώρησε η πυροσβεστική και πήγα σπίτι μου».

«Μετά από μία ώρα, γύρω στις 04:00 ενώ ήμουν στην τραπεζαρία του σαλονιού, είδα έξω από το παράθυρο φλόγες με καύτρες να περνάνε. Ξαναβγήκα έξω να δω τι είχε γίνει. Μετά από λίγο ένας γείτονας χτύπησε την πόρτα της 50χρονης που είχε πιάσει φωτιά η τέντα της στο ισόγειο και τότε ρωτούσε η ίδια τι είχε συμβεί. Βγαίνει ο γιατρός και μου απευθύνει τον λόγο για το ποιος είναι υπαίτιος της φωτιάς. Τότε εγώ του απάντησα πως είναι ένας πιτσιρικάς που έβαλε φωτιά και στις 31/08. Με ρώτησε αν υπονοώ ότι είναι ο γιος του. Του απάντησα ότι είναι αυτός που έβαλε τη φωτιά στις 31/08. Αμέσως μετά η 50χρονη μου επιτέθηκε λεκτικά και πολύ επιθετικά. Το άτομο που έβαλε τη φωτιά στις 31/08 είναι ο 16χρονος γιος της».

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, υπάρχει ένα βίντεο όπου έχει καταγραφεί η 50χρονη να πετάει κροτίδες από το μπαλκόνι της προς το μπαλκόνι της ηλικιωμένης που φέρεται να είχαν προβλήματα.

Αυτός ήταν και ο λόγος που προφυλακίστηκε.

Ελεύθερος ο γιατρός

Στο μεταξύ ο 60χρονος γιατρός, σύντροφος της 50χρονης που προφυλακίστηκε, ενώ είχε κι εκείνος συλληφθεί, τελικά αφέθηκε ελεύθερος χωρίς κανέναν περιοριστικό όρο καθώς εισαγγελέας και ανακριτής κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι δεν είχε καμία σχέση με τις φωτιές.

Σχετικές ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή