Απόστολος Λύτρας: Η Πολυζωγοπούλου ζήτα την αποφυλάκισή του

Ο εισαγγελέας ζήτησε τη μετατροπή της ποινής και την αποφυλάκισή του Απόστολου Λύτρα υπό όρους
3'

Ο Σταύρος Μπαλάσκας, αστυνομικός αναλυτής και δικηγόρος μίλησε στην κάμερα της εκπομπής «Κοινωνία Ώρα MEGA» για την υπόθεση του Απόστολου Λύτρα και την πρόταση του εισαγγελέα.

Πιο συγκεκριμένα, ο ίδιος τόνισε πως η υπόθεση Λύτρα λειτούργησε παραδειγματικά για κάποιους άλλους: «Αυτό που καταδεικνύεται από την άτυπη κόντρα δικηγόρων και Αρείου Πάγου είναι πως ακόμα και αν δεν είναι τόσο ‘ψηλό’ αυτό που κάνετε, θα πάτε φυλακή. Είναι η πρώτη υπόθεση στα ελληνικά δεδομένα που προτάθηκε η κοινή γνώμη. Ο κ. Λύτρας το πλήρωσε αυτό το τίμημα. Τώρα είναι όλοι πιο ήρεμοι.

Τα βρήκε με την πρώην σύζυγό του ο κ. Λύτρας όσον αφορά το παιδί τους. Όλα δείχνουν πως μάλλον θα αποφυλακιστεί. Αυτό που έμαθαν οι άλλοι είναι πως σηκώνοντας το χέρι τους σε μία γυναίκα, θα έχουν σοβαρά προβλήματα».

«Δεν έχει πέσει στα μαλακά, πλημμέλημα είναι»

Παράλληλα, η Λίλα Ραγκούση μιλώντας στην πρωινή εκπομπή ανέφερε πως αναμένει την απόφαση.

«Πιστεύω πως αυτό που έχει γίνει είναι πως έχει ακολουθηθεί η νομική οδός που προβλέπεται, δηλαδή μετά την περάτωση της ανακρίσεως ο φάκελος στέλνεται στον εισαγγελέα, ο οποίος προτείνει και μετά το συμβούλιο Πλημμελειοδικών θα αποφανθεί για την παραπομπή του στο δικαστήριο. Η αρχική του κατηγορία ήταν σε κακουργηματικό επίπεδο. Με την πρόταση του εισαγγελέα είναι η μετατροπή της κατηγορίας σε πλημμέλημα, που νομικά αυτή θα έπρεπε να είναι η κατηγορία. Αναμένουμε την απόφαση».

Η σύζυγος του Απόστολου Λύτρα μάλιστα, ζήτησε κι η ίδια την αντικατάσταση της προσωρινής κράτησης του Απόστολου Λύτρα υπό όρους, καθώς όπως είπε, γνώμονας είναι το συμφέρον της ανήλικης κόρης τους.

Στη συνέχεια, αναφορικά με το εάν αυτό επηρέασε την απόφαση του εισαγγελέα για αλλαγή των περιοριστικών όρων η κ. Ραγκούση είπε: «Η παρατεταμένη παραμονή σε κατάστημα κράτησης αφορά το θέμα της αποφυλάκισης και όχι της κατηγορίας. Καταλαβαίνω πως ως ρεπορτάζ έρχονται μαζί, αλλά δικαστικά αυτά τα δύο ξεχωρίζονται. Η ίδια έχει καταθέσει πως οι πράξεις που έγιναν σε βάρος της δεν επέφεραν αυτό που θα έπρεπε να είναι η κατηγορία της βαριάς σκοπούμενης. Ήταν μία υπερβολική δίωξη όσον αφορά το αδίκημα όπως είχε γίνει. Δεν έχει πέσει στα μαλακά, πλημμέλημα είναι».

Υπενθυμίζεται πως ο εισαγγελέας ζήτησε τη μετατροπή της ποινής και την αποφυλάκισή του Απόστολου Λύτρα υπό όρους για την υπόθεση της καταγγελλόμενης κακοποίησης της συζύγου του ποινικολόγου. Η εισαγγελικός λειτουργός κρίνει ότι ο προσωρινά κρατούμενος δικηγόρος πρέπει να παραπεμφθεί όχι για βαριά σκοπούμενη σωματική βλάβη (κακούργημα), όπως του απαγγέλθηκε μετά τη σύλληψή του, αλλά κατά μετατροπή της κατηγορίας στο πλημμέλημα της «επικίνδυνης σωματικής βλάβης, ήτοι απλής σωματικής βλάβης».