Πρώτη μέρα στο σχολείο: Μαθητές με το κινητό τηλέφωνο στο... χέρι

Στην πρώτη μέρα στο σχολείο οι μαθητές ενημερώθηκαν για τα νέα μέτρα, ωστόσο τα κινητά τηλέφωνα ήταν... στην τσάντα

Πρώτη μέρα στο σχολείο: Μαθητές με το κινητό τηλέφωνο στο... χέρι
Pexels
1'

Μετά τον καθιερωμένο αγιασμό στα σχολεία όλης της χώρας, οι μαθητές σήμερα (Πέμπτη 12 Σεπτεμβρίου) βρέθηκαν στις σχολικές αίθουσες και ήρθαν αντιμέτωποι με τα νέα μέτρα στην εκπαίδευση, ανάμεσά τους και η απαγόρευση των κινητών τηλεφώνων. Κάτι τέτοιο όμως, δεν φαίνεται να τηρήθηκε, καθώς σε πολλές περιπτώσεις οι μαθητές έφτασαν στα σχολεία τους έχοντας το κινητό… στην τσάντα.

Η πρώτη ώρα, μάλιστα, σε αρκετές αίθουσες αναλώθηκε στην ενημέρωση των μαθητών για την απαγόρευση χρήσης, ακόμη και εμφάνισης των κινητών στους χώρους του σχολείου. Τα κινητά θα πρέπει να μένουν απενεργοποιημένα μέσα στη σχολική τσάντα. Διαφορετικά οι μαθητές θα πρέπει είτε να τα αφήνουν στο σπίτι είτε να τα παραδίδουν στον διευθυντή ή τη διευθύντρια μέχρι το σχόλασμα.

Η εμφάνιση κινητού τηλεφώνου επιφέρει μία ημέρα αποβολή. Η βιντεοσκόπηση ή ηχογράφηση έως 5 ημέρες, ενώ η καταγραφή ευαίσθητων, προσωπικών δεδομένων μαθητών ή καθηγητών οδηγεί σε αλλαγή σχολικού περιβάλλοντος.

Το κινητό τηλέφωνο εκτός σχολείου

Πρόθεση της κυβέρνησης είναι το κινητό να μείνει εκτός σχολείου με τη συνεργασία γονέων, παιδιών και καθηγητών. Αν δεν υπάρξει αποτέλεσμα, το επόμενο μέτρο που εξετάζεται είναι η υποχρεωτική παράδοση των τηλεφώνων πριν το πρώτο κουδούνι, τα οποία θα φυλάσσονται σε χώρο εντός σχολείου μέχρι τη λήξη των μαθημάτων.

Καθηγητές και γονείς στην πλειονότητά τους συμφωνούν με το μέτρο της απαγόρευσης καθώς θεωρούν πως η χρήση του εντός σχολείου αποπροσανατολίζει τους μαθητές και περιορίζει την κοινωνικοποίηση τους.

Σχετικές ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή