«Ξεσκονίζουν» τον καθηγητή που φωτογράφιζε ανήλικη στην Πάτρα για να διαπιστώσουν τι συμβαίνει

Οι αρχές θέλουν να ξεκαθαρίσουν εάν ο επίκουρος καθηγητής στην Πάτρα είχε σκοπό να προφυλάξει τη νεαρή ή είμαστε εμπρός σε περίπτωση παιδοφιλίας

«Ξεσκονίζουν» τον καθηγητή που φωτογράφιζε ανήλικη στην Πάτρα για να διαπιστώσουν τι συμβαίνει
2'

Υπό πλήρη διερεύνηση είναι ο επίκουρος καθηγητής του Πανεπιστημίου της Πάτρας και ιατρός, που πιάστηκε το βράδυ της Παρασκευής να φωτογραφίζει μια ανήλικη κοπέλα.

Υπενθυμίζεται ότι ο ακαδημαϊκός, είχε φωτογραφίσει μια 15χρονη μαθήτρια που καθόταν απέναντί του μαζί με τον πατέρα της και έναν φίλο του, οι οποίοι δεν αντελήφθησαν, όμως, τη σκηνή. Ωστόσο, η φωτογράφιση υπέπεσε στην αντίληψη τριών νεαρών θαμώνων που ζήτησαν τον λόγο από τον καθηγητή επειδή «αυθαιρετούσε».

Τότε, ο πατέρας κατάλαβε τι είχε συμβεί και εξεμάνη και κάπως έτσι ειδοποιήθηκε η Αστυνομία και όλοι οι πρωταγωνιστές βρέθηκαν στην Ασφάλεια, όπου ο γονιός κατέθεσε και μήνυσε σε βάρος του καθηγητή, για παραβίαση προσωπικών δεδομένων.

Τα ερωτήματα

Όπως τονίζει το pelop.gr από την επόμενη κιόλας ημέρα η υπόθεση πήρε την δικαστική οδό. Και μπορεί ο εισαγγελέας Πατρών να άφησε ελεύθερο τον κατηγορούμενο, όμως διέταξε την διενέργεια έρευνας από τα Εγκληματολογικά Εργαστήρια Αθηνών στο κατασχεθέν κινητό τηλέφωνό του.

Όπως τονίζεται από την κρίσιμη αυτή εξέταση θα φανεί αν υπάρχουν μόνο οι φωτογραφίες που «τράβηξε» ο πανεπιστημιακός ή εμπεριέχονται και άλλες, που παραπέμπουν, ενδεχομένως, σε παιδοφιλία! Θα δοθεί, δηλαδή, απάντηση για το αν βρισκόμαστε μπροστά σε σκάνδαλο παιδοφιλίας ή ο καθηγητής έδρασε ως προστάτης ενός ανήλικου παιδιού!

Ο πατέρας της κοπέλας, παρότι καταβλήθηκαν προσπάθειες να κλείσει εξωδίκως το θέμα, αρνήθηκε, τονίζοντας κατηγορηματικά ότι επιθυμεί την πλήρη διερεύνηση της υπόθεσης για να διαφανεί ποιες ήταν οι πραγματικές προθέσεις του δράστη.

Από το περιβάλλον του κατηγορούμενου υποστηρίζεται ότι «φωτογράφισε την ανήλικη κοπέλα διότι την είδε να κάθεται με δύο μεσήλικες και το γεγονός τον παραξένεψε και του έβαλε υποψίες, αφού δεν φαντάσθηκε καν ότι ήταν κόρη τού ενός».
Αστυνομικές πηγές αναφέρουν στην «Π» ότι ο συγκεκριμένος καθηγητής δεν έχει απασχολήσει στο παρελθόν τις Διωκτικές Αρχές για εμπλοκή του σε σοβαρά παρεμφερή αδικήματα.

Μιλώντας στο pelop.gr, o δικηγόρος που ανέλαβε τον καθηγητή Κώστας Κρεμμύδας δήλωσε στην «Π»: «Αν τα δημοσιεύματα ανταποκρίνονταν στην πραγματικότητα, η εξέλιξη θα ήταν άσκηση ποινικής δίωξης και παραπομπή του υπαίτιου στα αρμόδια δικαστήρια. Η μη άσκηση, όμως, ποινικής δίωξης αποδεικνύει ότι υπήρξε μια παρεξήγηση που είχε ως συνέπεια την ταλαιπωρία των εμπλεκομένων».

Σχετικές ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή