Δημογλίδου: «Πρωταγωνιστικό ρόλο η οικογένεια στη νεανική παραβατικότητα»

Όσα ανέφερε η εκπρόσωπος Τύπου της Ελληνικής Αστυνομίας για τα περιστατικά βίας μεταξύ ανηλίκων και τον ρόλο της οικογένειας

Δημογλίδου: «Πρωταγωνιστικό ρόλο η οικογένεια στη νεανική παραβατικότητα»
Pixabay
2'

Δεν έχουν τέλος τα περιστατικά βίας με «πρωταγωνιστές» ανηλίκους και την ελληνική αστυνομία να βρίσκεται σε πλήρη επαγρύπνηση. Η εκπρόσωπος της Ελληνικής Αστυνομίας, Κωνσταντία Δημογλίδου, μίλησε στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ για το θέμα του άγριου ξυλοδαρμού της 14χρονης στη Γλυφάδα από συμμαθητές της.

Η κυρία Δημογλίδου υπογράμμισε πως το φαινόμενο της παραβατικότητας ανηλίκων δεν αποτελεί αστυνομικό, αλλά κοινωνικό φαινόμενο, στο οποίο πρέπει να αντιμετωπιστεί με τη συμμετοχή πολλών. Μάλιστα, όπως δήλωσε, οι πολλές συλλήψεις προκύπτουν αντίστοιχα από τους πολλούς ελέγχους των αστυνομικών σε περιοχές με έντονα τέτοια περιστατικά.

«Η κατοχή μικρών ποσοτήτων ναρκωτικών, οι κλοπές, οι σωματικές βλάβες ή και η κατοχή κάποιων όπλων και αιχμηρών αντικειμένων δείχνουν ότι τα παιδιά είναι παραβατικά. Δεν κατανοούν πόσο επικίνδυνα είναι ορισμένα αντικείμενα, κυρίως επειδή δεν έχουν μεγαλώσει μέχρι πού βρίσκονται τα όρια τους και πού σταματάει η δική τους ελευθερία και αρχίζει η ελευθερία των άλλων. Έχουμε ξαναπεί ότι πρωταγωνιστικό ρόλο σε αυτό έχει η οικογένεια, όσο κι αν μερικοί το αρνούνται».

Παράλληλα, η κ. Δημογλίδου σημείωσε πως υπάρχουν μηχανισμοί στη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος που παρακολουθούν αν πραγματοποιούνται εγκλήματα ή καλέσματα σε βία μέσα από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, με πολλά από τέτοια περιστατικά να έχουν αποτραπεί, κυρίως στη Νοτιοανατολική Αττική.

«Κάθε φορά που υπάρχει περιστατικό με ανηλίκους, ενημερώνεται ο Εισαγγελέας και για τη σύλληψη των γονέων διατάζεται είτε να κρατηθούν είτε να οδηγηθούν ενώπιόν του είτε να αφεθούν ελεύθεροι, για να συμπεριληφθούν απλά στη δικογραφία. Στην περίπτωση της Γλυφάδας, τα παιδιά δεν οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα, αλλά συνελήφθησαν δυο άτομα εντός των ορίων του αυτοφώρου, ενώ οι υπόλοιποι καλούνται τώρα κατά τη διάρκεια της προανάκρισης να δώσουν εξηγήσεις».

Σχετικές ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή