Θείος 5χρονου από την Αλεξανδρούπολη: «Βίασαν το παιδί και η δασκάλα είπε να μην πουν τίποτα»

Ο θείος του 5χρονου παιδιού μίλησε στο Newsbomb.gr, για την σεξουαλική κακοποίηση που υπέστη ο ανιψιός του στην Αλεξανδρούπολη

Θείος 5χρονου από την Αλεξανδρούπολη: «Βίασαν το παιδί και η δασκάλα είπε να μην πουν τίποτα»
Unsplash
3'

«Με απομόνωσαν, με έριξαν κάτω και με κακοποίησαν». Με αυτά τα λόγια περιέγραψε στην οικογένειά του την κακοποίησή του από συνομήλικους συμμαθητές του ο 5χρονος στην Αλεξανδρούπολη. Μάλιστα, όπως καταγγέλλουν συγγενείς του 5χρονου στο Newsbomb.gr, «η δασκάλα είπε να μην πούμε τίποτα για την υπόθεση για να μην χάσει τη δουλειά της».

Αποτροπιασμό έχει προκαλέσει η υπόθεση σεξουαλικής κακοποίησης ενός 5χρονου αγοριού από συνομηλίκους συμμαθητές του στην Αλεξανδρούπολη, εντός του νηπιαγωγείου όπου φοιτούσε. Το περιστατικό, όπως καταγγέλλει η οικογένεια του 5χρονου, έλαβε χώρα κατά τη διάρκεια του διαλείμματος, όταν το παιδί, σύμφωνα με την ιατροδικαστική εξέταση, κακοποιήθηκε.

Το ανήλικο παιδί παραπονέθηκε στους γονείς του για έντονη αδιαθεσία, γεγονός που τους οδήγησε να το μεταφέρουν εσπευσμένα στο τμήμα επειγόντων του νοσοκομείου Αλεξανδρούπολης. Οι γιατροί, σε συνεργασία με τον ιατροδικαστή, διαπίστωσαν ίχνη που ενδεχομένως παραπέμπουν σε σεξουαλική κακοποίηση, δημιουργώντας σοβαρές υποψίες για την εγκυρότητα των καταγγελιών.

Ο θείος του 5χρονου παιδιού μίλησε στο Newsbomb.gr, εκφράζοντας την αγωνία της οικογένειας: «Το παιδί είναι χάλια, το ίδιο και η οικογένειά του. Από το σχολείο δεν είχαμε καμία ενημέρωση».

«Το παιδί είναι εδώ μαζί μου, προσπαθούμε να το φέρνουμε σε επαφή με άλλα παιδιά για να ξεχαστεί», ανέφερε ο θείος.

Σήμερα το πρωί, οι τέσσερις γονείς των συμμαθητών του και οι δύο νηπιαγωγοί πέρασαν το κατώφλι της δικαστικής αίθουσας για την σοκαριστική υπόθεση του βιασμού 5χρονου κατά την διάρκεια του διαλλείματος.

Οι κατηγορίες που αντιμετωπίζουν είναι για τους μεν δύο νηπιαγωγούς η παραμέληση εποπτείας ανηλίκων και έκθεση ανηλίκου σε κίνδυνο, ενώ για τους τέσσερις γονείς παραμέληση εποπτείας ανηλίκων.

«Σήμερα είχαμε δικαστήριο και όλες οι δασκάλες μαζεύτηκαν και δεν μίλησε καμία. Από το σχολείο δεν μας είπαν τίποτα. Είναι ρατσιστές», είπε ο θείος.

«Από όλες τις δασκάλες βγήκε μόνο μία και μίλησε και είπε ότι ίσως το περιστατικό δεν έγινε στο σχολείο, που κάτι τέτοιο δεν ισχύει. Δεν έχουν μιλήσει οι γονείς των παιδιών που κακοποίησαν τον ανιψιό μου με τους γονείς του», συμπλήρωσε.

Όπως ανέφερε ο θείος, η απουσία ενημέρωσης από τη μεριά του σχολείου εγείρει σοβαρά ερωτήματα για την αμέλεια των υπευθύνων. «Οι δύο νηπιαγωγοί και οι τέσσερις γονείς βρέθηκαν σήμερα στο δικαστήριο. Το δικαστήριο πήρε αναβολή μίας ημέρας γιατί έλειπαν ορισμένα δικαιολογητικά. Αύριο θα γίνει ξανά δικαστήριο», ανέφερε.

«Όταν το δικαστήριο πήρε αναβολή οι δασκάλες που ήταν πίσω άρχισαν να χειροκροτούν, υποστηρίζοντας τους δασκάλους του σχολείου. Εγώ τους απάντησα "ντροπή σας, αν γινόταν αυτό στο παιδί σας θα χειροκροτούσατε;"», ανέφερε χαρακτηριστικά.

«Το παιδί μας περιέγραψε τι έγινε, ανέφερε ότι το απομόνωσαν, το ξάπλωσαν στην αίθουσα, έκλεισαν την πόρτα και του έβαλαν ένα δάχτυλο στον πρωκτό του», ανέφερε και συγκλόνισε.

Ωστόσο αν και το παιδί ενημέρωσε τη δασκάλα, εκείνη μάλωσε τα παιδιά χωρίς όμως να ενημερώσει τους γονείς. «Το παιδί μας είπε ότι η δασκάλα πήρε τα παιδιά και ότι τους μάλωσε. Μάλιστα ανέφερε να μην πουν τίποτα για να μην χάσει τη δουλειά της», κατήγγειλε.

Τι έδειξε η ιατροδικαστική εξέταση

Τους ισχυρισμούς της οικογένειας ότι ο 5χρονος γιος τους στην Αλεξανδρούπολη κακοποιήθηκε σεξουαλικά από συνομήλικούς του μέσα στο νηπιαγωγείο επιβεβαιώνει η ιατροδικαστική εξέταση.

Ο ιατροδικαστής επιβεβαιώνει τον βιασμό του 5χρονου καθώς φέρει κακώσεις και σημάδια που μπορεί να προκλήθηκαν είτε από δάχτυλο είτε από κάποιο αντικείμενο, όπως το μολύβι. Σύμφωνα πάντως με τις ίδιες πληροφορίες, ο βιασμός από ανδρικό μόριο έχει αποκλειστεί.

Σχετικές ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή