Ε.Ε.Σ.: Διοργάνωσε το 20ο Μεσογειακό Συνέδριο Νεότητας Ερυθρού Σταυρού κι Ερυθράς Ημισελήνου

Κατά τη διάρκεια της εναρκτήριας εκδήλωσης, η οποία είχε εορταστικό, επετειακό  χαρακτήρα λόγω της συμπλήρωσης 100 ετών αδιάκοπης προσφοράς του Τομέα Νεότητας, πραγματοποιήθηκαν χορευτικά δρώμενα από εθελοντές Νεότητας του Π.Τ. Ε.Ε.Σ. Ν. Σμύρνης, ενώ στο περιθώριο του Συνεδρίου οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν το καινοτόμο πρόγραμμα του Ε.Ε.Σ. «Α’ Βοήθειες για Σκύλους» καθώς και την «Αθλητική Ναυαγοσωστική»

Ε.Ε.Σ.: Διοργάνωσε το 20ο Μεσογειακό Συνέδριο Νεότητας Ερυθρού Σταυρού κι Ερυθράς Ημισελήνου
1'

Από τις 27 Σεπτεμβρίου έως τις 2 Οκτωβρίου ο Τομέας Νεότητας του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, κατόπιν πρωτοβουλίας του Προέδρου Dr. Αντώνιου Αυγερινού, διοργάνωσε το 20ο Μεσογειακό Συνέδριο Νεότητας Ερυθρού Σταυρού και Ερυθράς Ημισελήνου «Ατλάντις» στο Μάτι Αττικής, στέλνοντας ένα ελπιδοφόρο μήνυμα για μία υγιή νεολαία προς πάσα κατεύθυνση.

Κηρύσσοντας την έναρξη των εργασιών, ο Πρόεδρος του Ε.Ε.Σ. Dr. Αντώνιος Αυγερινός εστίασε στην ανάγκη διεθνούς συνεργασίας για την αντιμετώπιση των ανθρωπιστικών διεθνών προκλήσεων, ενώ παράλληλα τόνισε πως η διοργάνωση ενός τέτοιου Συνεδρίου αποτελεί ηχηρή απόδειξη της συνεχούς ανάπτυξης του Τομέα Νεότητας αλλά και της αναγεννητικής πορείας που έχει χαράξει και διανύει ο Ε.Ε.Σ.

Ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός, έδωσε την ευκαιρία σε νέους εθελοντές και μελλοντικούς ηγήτορες από 17 Εθνικούς Συλλόγους (συμπεριλαμβανομένων των δοκιμαζόμενων Εθνικών Συλλόγων Ερυθρού Σταυρού Λιβάνου και Παλαιστίνης) να ανταλλάξουν εμπειρίες και απόψεις σχετικά με το έργο και το μέλλον του Ερυθροσταυρικού Κινήματος, καθώς και να εκπαιδευτούν πάνω σε σημαντικά για τους νέους θέματα, όπως η κλιματική αλλαγή, η ψυχική υγεία και η ασφαλής χρήση του διαδικτύου.

Κατά τη διάρκεια της εναρκτήριας εκδήλωσης, η οποία είχε εορταστικό, επετειακό χαρακτήρα λόγω της συμπλήρωσης 100 ετών αδιάκοπης προσφοράς του Τομέα Νεότητας, πραγματοποιήθηκαν χορευτικά δρώμενα από εθελοντές Νεότητας του Π.Τ. Ε.Ε.Σ. Ν. Σμύρνης, ενώ στο περιθώριο του Συνεδρίου οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν το καινοτόμο πρόγραμμα του Ε.Ε.Σ. «Α’ Βοήθειες για Σκύλους» καθώς και την «Αθλητική Ναυαγοσωστική».

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή