Μίμης Πλέσσας: Συγκινημένη η Μπέσσυ Αργυράκη για τον θάνατό του - «Είναι μία βιβλική μορφή»

Τα πρώτα λόγια της Μπέσσυς Αργυράκη για τον θάνατο του Μίμη Πλέσσα

Μίμης Πλέσσας: Συγκινημένη η Μπέσσυ Αργυράκη για τον θάνατό του - «Είναι μία βιβλική μορφή»
Eurokinissi
1'

Συγκίνηση σκόρπισε στο πανελλήνιο ο θάνατος του Μίμη Πλέσσα, λίγες ημέρες πριν γίνει 100 χρονών. Από νωρίς το πρωί, άνθρωποι του καλλιτεχνικού και πολιτικού κόσμου στέλνουν το δικό τους αντίο στον σπουδαίο συνθέτη.

Μιλώντας στην εκπομπή «Καλημέρα είπαμε;» της ΕΡΤ, η Μπέσσυ Αργυράκη μοιράστηκε αναμνήσεις με τον αγαπημένο της Μίμη, ενώ εξέφρασε την συγκίνησή της, όταν κλήθηκε να συμμετάσχει στη συναυλία για τα 100 χρόνια του θρυλικού μουσικοσυνθέτη.

«Ο πρώτος που με συνόδευσε στο πιάνο, όταν ήμουν 11 χρονών, στα ταλέντα του Οικονομίδη και τραγούδησα το "Έκλαψα χθες". Είχα μεγάλο τρακ να τον συναντήσω. Δεν υπήρχε η ευγένειά του και το ξέρουμε όλοι.», είπε αρχικά η τραγουδίστρια.

«Ο Μίμης Πλέσσας εξελίχθηκε σε μία βιβλική μορφή. Είναι ανάμεσα στους τέσσερις μεγάλους, Θεοδωράκη, Χατζιδάκι, ο ίδιος και Ξαρχάκος. Αυτοί είναι οι τέσσερις στύλοι του μουσικού μας "Παρθενώνα"», δήλωσε μεταξύ άλλων η Μπέσσυ Αργυράκη.

«Μίλησα με τη Λουκίλα, η οποία μου είπε ότι "είναι επιθυμία μας να βρεθείς στα 100 χρόνια του Μίμη". Για εμένα ήταν μεγάλη χαρά και τιμή. Δεν μπορούσα να κοιμηθώ από τη χαρά μου, ανυπομονούσα να έρθει η στιγμή να πω τα τραγούδια του.», είπε καταλήγοντας η ερμηνεύτρια για την πρόσκληση να συμμετέχει στην μουσική παράσταση «100 χρόνια Μίμης Πλέσσας» στο Θέατρο Παλλάς.

Σχετικές ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή