Μίμης Πλέσσας: Συγκίνηση στην κηδεία του «φίλου, αδελφού και αγαπημένου» μουσικοσυνθέτη

Το τελευταίο «αντίο» στον σπουδαίο μουσικοσυνθέτη Μίμη Πλέσσα

Μίμης Πλέσσας: Συγκίνηση στην κηδεία του «φίλου, αδελφού και αγαπημένου» μουσικοσυνθέτη
Newsbomb.gr/Χάρης Γκίκας
2'

Πλήθος κόσμου συρρέει από τις 10 το πρωί στο Α' Κοιμητήριο Αθηνών για να τιμήσουν τη μνήμη του σπουδαίου μουσικοσυνθέτη Μίμη Πλέσσα, που «έφυγε» από τη ζωή μόλις μια εβδομάδα πριν κλείσει τα 100 του έτη.

Πιο συγκεκριμένα, συγγενείς, φίλοι, συνεργάτες αλλά και απλός κόσμος που λάτρεψε τη μουσική του αφήνουν ένα τριαντάφυλλο στη σορό του δημιουργού.

Ακολούθησαν ιδιαίτερα συγκινητικές στιγμές, με τα κοντινά του πρόσωπα να μιλούν για τον αείμνηστο Μίμη Πλέσσα στην κάμερα του Newsbomb.gr.

«Θα τον θυμόμαστε αιώνια», είπε η Λουκίλα Καρρέρ, η γυναίκα που στάθηκε «βράχος» στο πλευρό του Μίμη Πλέσσα.

«Θερμή παράκληση, που ήταν δική του. Θέλει να τον θυμόμαστε για το έργο του και τη στάση ζωής του και όχι για την τελευταία μέρα του σώματός του στη Γη. Θα τον θυμόμαστε αιώνια.

Όλο αυτό δεν του άρεσε, για αυτό δεν θέλαμε υπερβολές, όπως λαϊκό προσκύνημα για πολλές μέρες, που μας προτάθηκε. Μου είχε πει: “Δεν θέλω η κηδεία μου, να είναι σόου”. Οπότε, παρακαλώ θερμά μετά το ύστατο “χαίρε”, να σβήσουμε τις κάμερες και να προστατεύσουμε αυτήν τη στιγμή».

«Έχασα έναν αδελφό»

Στη συνέχεια, τον λόγο πήρε ο Έλληνας συνθέτης και πολύ στενός φίλος του Μίμη Πλέσσα, Γιώργος Κατσαρός.

«Έχασα έναν φίλο, έναν αδελφό εκτός από συνάδελφο. Έχουμε υποχρέωση εμείς που μένουμε να υπερασπιστούμε το ρεπερτόριο του. Δεν υπάρχει τραγούδι που να μην έχει γίνει επιτυχία. Αιωνία του η μνήμη», είπε και ακολούθησε μια ιδιαίτερα συγκινητική στιγμή με την Λουκίλα Καρρέρ.

Η ίδια όπως φαίνεται στο βίντεο που ακολουθεί, στο τέλος μπαίνει στο πλάνο για να τον φιλήσει σταυρωτά λέγοντας του «Το έκανες τελικά ε; Σε ευχαριστώ» και εκείνος να της απαντά «Εγώ σε ευχαριστώ που είσαι εσύ. Αν δεν ήταν η Λουκίλα θα είχε φύγει πιο νωρίς».

«Ένα τσουνάμι από ταλέντο, μουσική, ανθρώπινο πολιτισμό»

«Τι να δηλώσω για τον Μίμη τον… αμίμητο; Ένα τσουνάμι από ταλέντο, μουσική, ανθρώπινο πολιτισμό. Δεν έχω την ηρεμία να μιλήσω, όταν ξέρω κι εγώ και όλος ο κόσμος ότι πρωτοεμφανίσθηκα μαζί του, ως τραγουδιστής, στο κηποθέατρο της Λεμεσού, στην Κύπρο.

Η παρθενική μου εμφάνιση ήταν μαζί του, πέραν από το γεγονός ότι πριν τραγουδήσω, έπαιζα κιθάρα σε πολλά από τα μουσικά του έργα. Ξέρουμε ότι η μνήμη του θα είναι αιωνία», ανέφερε συγκινημένος ο Γιώργος Κάραλης, μουσικός που δούλεψε πολλά χρόνια δίπλα του, στο παρελθόν.

Σχετικές ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή