Προειδοποίηση Γεράσιμου Παπαδόπουλου: Σε νέα φάση σεισμικής έξαρσης η Ελλάδα

Όσα τόνισε ο διδάκτωρ σεισμολογίας Γεράσιμος Παπαδόπουλος για την σεισμική ύφεση στην χώρα μας

Προειδοποίηση Γεράσιμου Παπαδόπουλου: Σε νέα φάση σεισμικής έξαρσης η Ελλάδα
Facebook
1'

Ο διδάκτωρ σεισμολογίας Γεράσιμος Παπαδόπουλος μίλησε στο Action 24 αναφορικά με τον χθεσινό μεγάλο σεισμό στην Τουρκία κλίμακας 5,9 Ρίχτερ, ενώ μεταξύ άλλων μίλησε για το πως μπορεί να επηρεάσει τον ελληνικό χώρο.

Σχετικά με τον σεισμό στην Τουρκία είπε: «Δεν υπάρχει αμφιβολία πως είναι συνέχεια του περσινού σεισμού, έγινε στην προέκταση του μεγάλου ρήγματος που είχε ενεργοποιηθεί πέρυσι τον Φεβρουάριο στην Τουρκία. Υπάρχει μεγάλη πιθανότητα για ακόμη μεγαλύτερο σεισμό σύμφωνα και με την εκτίμηση Τούρκων σεισμολόγων. Μπορούμε να πούμε ότι και ο χθεσινός σεισμός είναι μετασεισμός του περσινού σεισμού που είχε ξεσπάσει».

Αναφορικά για το πως ο μεγάλος σεισμός στην Τουρκική χώρα μπορεί να επηρεάσει την Ελλάδα, ο Γεράσιμος Παπαδόπουλος τόνισε: «Δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας, η απόσταση είναι πολύ μεγάλη, ο σεισμός δεν έχει τόσο μεγάλο μέγεθος για να επηρεάσει και την δική μας χώρα και την γύρω περιοχή. Εκείνο που είναι το μεγάλο πρόβλημα είναι οι αυτόχθονες σεισμοί, αυτοί που έχουν την εστία τους εδώ. Προχθές 12 Οκτωβρίου συμπληρώσαμε μια τριετία που δεν έχουμε μεγάλο σεισμό, δηλαδή 6 Ρίχτερ και πάνω».

Συνεχίζοντας είπε: «Αυτό σημαίνει πως την προηγούμενη τριετία απελευθερώθηκε μεγάλο ποσό σεισμικής ενέργειας με 6 σεισμούς που υπερέβαιναν τον μέσο όρο, τώρα περνάμε μια περίοδο σεισμικής ύφεσης, αλλά προφανώς προετοιμάζεται η επόμενη φάση σεισμικής έξαρσης».

Σχετικές ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή