Τροχαίο δυστύχημα στη Λαμία: «Καλύτερα να πέθαινα εγώ» λέει ο 82χρονος που χτύπησε τον 47χρονο

Συγκλονίζει ο οδηγός που προκάλεσε το τροχαίο δυστύχημα στη Λαμία με θύμα έναν 47χρονο πατέρα τεσσάρων παιδιών

Τροχαίο δυστύχημα στη Λαμία: «Καλύτερα να πέθαινα εγώ» λέει ο 82χρονος που χτύπησε τον 47χρονο
3'

Θλίψη αλλά και οργή εξακολουθεί να κυριαρχεί στην τοπική κοινωνία της Λαμίας μετά τον θάνατο του 47χρονου γιατρού και πατέρα τεσσάρων παιδιών.

Ο άτυχος άνδρας το μεσημέρι της Πέμπτης (17/10) επέστρεφε στο σπίτι του έπειτα από μια δύσκολη βάρδια όταν ξαφνικά ένα αγροτικό βγήκε από τον παράδρομο και συγκρούστηκε μετωπικά με τη μηχανή του.

Τροχαίο δυστύχημα στη Λαμία – Ακαριαίος ο θάνατος του 47χρονου

«Ήταν εφημερία και σχολούσε από την δουλειά του. Κι ερχόταν στον δρόμο με 70 χιλιόμετρα με τη μηχανή. Δεν είχε ταχύτητα. Κι ένα φορτηγάκι πετάχτηκε από τον χωματόδρομο χωρίς να ελέγξει ένας παππούς και τον σκότωσε», ανέφερε η πεθερά του 47χρονου.

Η εφημερία του στα επείγοντα ήταν δύσκολη. Όλη τη νύχτα φρόντιζε τους 7 τραυματίες από τις φυλακές Δομοκού, συνεχίζοντας αγόγγυστα τη βάρδια του μέχρι το πρωί.

«Η εφημερία του έληξε 9 το πρωί. Αν έφευγε στις 9 το πρωί ίσως αν είχε φύγει στην ώρα του να απέφευγε το μοιραίο», ανέφερε ο Μιχάλης Γιαννάκος, πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ.

Όμως ο γιατρός, επιμελητής Β’ Χειρουργικής δεν έφυγε. Παρότι ήταν εξουθενωμένος, παρότι είχε τελειώσει η βάρδια του, παρέμεινε στο νοσοκομείο δίπλα στους ασθενείς του αλλά και στην μητέρα του που εκείνο το πρωινό είχε μια επέμβαση ρουτίνας. Ο 47χρονος έφυγε από το νοσοκομείο γύρω στις 12 το μεσημέρι και λίγα λεπτά αργότερα συνέβη το μοιραίο.

«Μακάρι να πέθαινα εγώ»

«Δεν μπορώ να βγω έξω από το σπίτι. Τρύπωσα μέσα και κάθομαι. Δεν μπορώ να συνέλθω. Είμαι ξάπλα που δεν έχω χτυπήσει, κατάλαβες», είπε ο 82χρονος οδηγός του αγροτικού που συγκρούστηκε μετωπικά με την μηχανή του 47χρονου. Μουδιασμένος ακόμα από το σοκ δηλώνει συντετριμμένος για την οδύνη που προκάλεσε άθελα του.

«Καλύτερα να πέθαινα εγώ γιατί εγώ είμαι γέρος. Και δεν έχω υποχρεώσεις. Τα παιδιά μου παντρεμένα είναι και τα εγγόνια μου. Καλύτερα -σου λέω- να σκοτωνόμουν εγώ. Ήταν χρήσιμος άνθρωπος και είχε 4 παιδιά. Και γιατρός στην κοινωνία, καταλαβαίνεις», είπε ο 82χρονος.

Οι φωτογραφίες του αγροτικού και της διαλυμένης μηχανής μαρτυρούν τη σφοδρότητα με την οποία έγινε η σύγκρουση. Το κράνος που φορούσε ο 47χρονος δυστυχώς δεν στάθηκε αρκετό για να του σώσει τη ζωή, με μαρτυρίες να λένε πως ο γιατρός εκσφενδονίστηκε πολλά μέτρα μακριά.

Νοσηλεύτρια στο ΝΙΜΤΣ η σύζυγός του

Σύμφωνα με τον τηλεοπτικό σταθμό MEGA, η σύζυγος του -επίσης υγειονομικός- εργάζεται ως νοσηλεύτρια στο νοσοκομείο ΝΙΜΤΣ. Αν και πολύτεκνη με 4 παιδιά, δεν έγινε δεκτή η μετάθεση της στο νοσοκομείο Λαμίας κι έτσι αναγκαζόταν να πηγαινοέρχεται Αθήνα – Λαμία για να βλέπει τον σύζυγο και τα παιδιά της.

«Δούλευε τρεις διπλές βάρδιες κι έφευγε γιατί είναι και τα παιδιά. Σαν πολύτεκνοι, δεν πήραν συνυπηρέτηση. Τα παιδιά είναι στη Λαμία και ερχόταν η μαμά – έκανε διπλές βάρδιες στο ΝΙΜΤΣ και τα ρεπό και ερχόταν να διαβάζει λίγο τα παιδιά», είπε η πεθερά του 47χρονου.

Δυο εξαίρετοι υγειονομικοί, που δεν λογάριαζαν χιλιόμετρα, ωράρια και κούραση μπροστά στο λειτούργημα που επέλεξαν να υπηρετήσουν.

Σχετικές ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή