Ένα ματς για τη Γάζα στην Ακαδημία Πλάτωνος - Μάζεψαν χρήματα για ασθενοφόρο

Ένας ξεχωριστός ποδοσφαιρικός αγώνας, σε ένδειξη αλληλεγγύης προς την Παλαιστίνη, πραγματοποιήθηκε στο γήπεδο της Ακαδημίας Πλάτωνος, στον Κολωνό.
2'

Στις αντίπαλες εστίες βρέθηκαν η ομάδα της Παλαιστινιακής Παροικίας Ελλάδος και η ομάδα Αστέρας Ευελπίδων, που απαρτίζεται από δικηγόρους. Ο αγώνας έληξε με ισοπαλία (4-4), ενώ στο ημίχρονο έγιναν ομιλίες από τους διοργανωτές και τους συμμετέχοντες. Σε ένα τραπεζάκι είχε στηθεί και ένα κουτί συλλογής χρημάτων, τα οποία θα σταλούν στη Γάζα ώστε να στηριχτεί η αγορά ενός ασθενοφόρου.

«Έχει περάσει ήδη 1 χρόνος από την έναρξη της γενοκτονίας σε βάρος του Παλαιστινιακού λαού από το Ισραήλ. Αυτές τις εβδομάδες βρισκόμαστε μπροστά σε μια νέα κορύφωση των εγκληματικών σχεδιασμών του κράτους του Ισραήλ, που επιχειρεί τη γενίκευση του πολέμου στην ευρύτερη περιοχή της Μέσης Ανατολής. Το Ισραήλ έχει διευρύνει την επεκτατική πολιτική του και εις βάρος του Λιβανέζικου λαού, με την στήριξη των ΗΠΑ, της Βρετανίας, του ΝΑΤΟ και της ΕΕ» ανέφεραν οι διοργανωτές σε κείμενό τους, το οποίο συνέχιζε ως εξής:

«Οι τουλάχιστον 42.000 νεκροί Παλαιστίνιοι-ες (εκ των οποίων 13.000 νεκρά παιδιά) και οι 75.000 τόνοι βομβών, αποδεικνύουν με τον πιο φρικιαστικό τρόπο την γενοκτονική πολιτική του Ισραήλ που εδώ και 75 χρόνια αποικεί, σκοτώνει, βασανίζει, εκτοπίζει τον Παλαιστινιακό λαό, όπως έχει αναγνωρίσει το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο, παραβιάζοντας κάθε έννοια διεθνούς δικαίου. Ως Αστέρας Ευελπίδων απαιτούμε τον άμεσο τερματισμό της γενοκτονίας του Παλαιστινιακού λαού και όλων των λαών της περιοχής, την εφαρμογή του από 18 Σεπτεμβρίου ψηφίσματος της γενικής συνέλευσης του ΟΗΕ υπέρ του τερματισμού της ισραηλινής κατοχής στα Παλαιστινιακά εδάφη και την αναγνώριση του κράτους της Παλαιστίνης. Απαιτούμε η Ελλάδα να μην έχει καμία συμμετοχή στην γενοκτονία του Παλαιστινιακού λαού, με τον οποίο είμαστε μαζί και δηλώνουμε την αλληλεγγύη μας».