Φοροφυγάδες γιατροί ενώπιον της Δικαιοσύνης

Αντιμέτωποι με τη Δικαιοσύνη βρίσκονται γιατροί της Αττικής, σε βάρος των οποίων διαπιστώθηκαν παραβάσεις, όπως μη χορήγηση αποδείξεων σε ασθενείς.

Φοροφυγάδες γιατροί ενώπιον της Δικαιοσύνης
2'

Την ίδια στιγμή, στο μάτι της Οικονομικής Υπηρεσίας μπήκαν και διαγνωστικά κέντρα, όπου έπειτα από καταγγελίες διαπιστώθηκαν παραβάσεις της φορολογικής νομοθεσίας.

Οι έλεγχοι πραγματοποιήθηκαν κατά το δεύτερο 15πενθήμερο του Ιουνίου σε ιατρεία και επιχειρήσεις σε διάφορες περιοχές της Αττικής, όπως στην Αθήνα, στο Γαλάτσι, στον Πειραιά, στο Νέο Ψυχικό, στη Νίκαια, στην Αρτέμιδα, στο Π. Φάληρο, στον Άλιμο και στη Γλυφάδα.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, κατά τη διάρκεια της αστυνομικής επιχείρησης διαπιστώθηκαν:

• Σε ιατρείο δερματολόγου στο Γαλάτσι, παραβάσεις του Κώδικα Βιβλίων και Στοιχείων και ειδικότερα μη επίδειξη του Βιβλίου Επίσκεψης Ασθενών, μη επίδειξη του Βιβλίου Εσόδων-Εξόδων και μη έκδοση απόδειξης παροχής υπηρεσιών σε ασθενή

• Σε ιατρείο μικροβιολόγου στη Νίκαια, παραβάσεις του Κώδικα Βιβλίων και Στοιχείων και ειδικότερα μη καταχώρηση δύο ασθενών στο πρόσθετο Βιβλίο Επίσκεψης Ασθενών, μη έκδοση αθεώρητης απόδειξης παροχής υπηρεσιών και προγενέστερες εγγραφές της ημερομηνίας θεώρησης στο πρόσθετο Βιβλίο Επίσκεψης Ασθενών. Επιπλέον, διαπιστώθηκε ότι ο συγκεκριμένος ιατρός απασχολούσε υπάλληλο, χωρίς ωστόσο να επιδείξει το Ειδικό Βιβλίο Καταχώρησης Νεοπροσλαμβανόμενου Προσωπικού, προκειμένου να εξακριβωθεί η καταχώρησή του σε αυτό

• Σε ιατρείο αγγειοχειρουργού στην Αθήνα, παραβάσεις του Κώδικα Βιβλίων και Στοιχείων και ειδικότερα μη επίδειξη χειρόγραφου Βιβλίου Εσόδων - Εξόδων, μη καταχώρηση ασθενούς στο πρόσθετο Βιβλίο Επίσκεψης Ασθενών και μη έκδοση αθεώρητης απόδειξης παροχής υπηρεσιών

• Σε ιατρείο δερματολόγου-αφροδισιολόγου στην Αθήνα, παραβάσεις του Κώδικα Βιβλίων και Στοιχείων και ειδικότερα μη εμπρόθεσμη ενημέρωση του χειρόγραφα τηρούμενου Βιβλίου Εσόδων - Εξόδων

• Σε εταιρεία ιδιωτικού διαγνωστικού εργαστηρίου στην Αρτέμιδα, με ομμόρυθμο εταίρο ιατρό βιοπαθολόγο, μη επίδειξη των Βιβλίων Γ΄ κατηγορίας.

Για τις παραπάνω περιπτώσεις σχηματίστηκαν δικογραφίες οι οποίες θα υποβληθούν στις αρμόδιες Εισαγγελικές Αρχές, ενώ διενεργείται περαιτέρω φορολογικός έλεγχος των στοιχείων τους. Παράλληλα ενημερώνονται οι αρμόδιες Δ.Ο.Υ. και κατά περίπτωση η Ειδική Υπηρεσία Ελέγχου Ασφάλισης του ΙΚΑ – ΕΤΑΜ για την επιβολή των αντίστοιχων διοικητικών κυρώσεων.

Υπενθυμίζεται ότι οι πολίτες μπορούν να επικοινωνούν όλο το 24ωρο με την Υπηρεσία Οικονομικής Αστυνομίας και Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, είτε στην ειδική τηλεφωνική γραμμή καταγγελιών 11012, είτε στην ηλεκτρονική διεύθυνση 11012@hellenicpolice.gr, προκειμένου να ενημερώσουν για οποιαδήποτε επίμεμπτη ενέργεια, που αφορά φορολογικές ή άλλες παραβάσεις κατά τη διάρκεια πώλησης αγαθών ή παροχής υπηρεσιών.

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή