Σύσκεψη για τα προβλήματα των μεταναστών στο υπουργείο Εσωτερικών

Ευρεία σύσκεψη πραγματοποιήθηκε σήμερα υπό τον αναπληρωτή υπουργό Εσωτερικών, Χαράλαμπο Αθανασίου, στο ομώνυμο υπουργείο για τα προβλήματα των νόμιμων μεταναστών στην Ελλάδα.

Σύσκεψη για τα προβλήματα των μεταναστών στο υπουργείο Εσωτερικών
1'

Στη συνάντηση παραβρέθηκαν και εκπρόσωποι σωματείων των μεταναστών απ' όλο τον κόσμο, που ζουν νόμιμα στην Ελλάδα.

Σύμφωνα με τα όσα ειπώθηκαν, τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι μετανάστες που έχουν χαρτιά, είναι η διαδικασία χορήγησης και ανανέωσης των αδειών παραμονής, η πρόσβαση στην αγορά εργασίας, καθώς και ο εξορθολογισμός του νομικού μεταναστευτικού πλαισίου.

Μετά το τέλος της σύσκεψης, ο αναπληρωτής υπουργός τόνισε: «ο ελληνικός λαός δεν διακατέχεται από αισθήματα ξενοφοβίας και ρατσισμού και θεωρεί τους νόμιμους μετανάστες ως κομμάτι του ελληνικού κοινωνικού ιστού και της παραγωγικής διαδικασίας. Το θέμα της ανεξέλεγκτης λαθρομετανάστευσης ρέπει να αντιμετωπιστεί, με αποφασιστικότητα, αποτελεσματικά. Η ελληνική κυβέρνηση επιδεικνύει κατανόηση για τις συνθήκες κάτω από τις οποίες διαβιώνετε μακριά από την πατρίδα και τις οικογένειές σας και για το λόγο αυτό θα πράξει ό,τι είναι πρόσφορο για την ομαλή ένταξή σας στην ελληνική κοινωνία».

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή