«Χαρτογραφώντας το Μέλλον στις σχέσεις Ελλάδας–Ρωσίας»

Ο Πρόεδρος του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου κ. Γιώργος Τσακίρης στην ομιλία του στο ΕλληνοΡωσικό Τουριστικό Φόρουμ: «Χαρτογραφώντας το Μέλλον στις σχέσεις Ελλάδας–Ρωσίας» τόνισε... την δυναμική του Ρωσικού τουρισμού και τις δυνατότητες που παρουσιάζονται για “μια νέα σχέση” που αυτή τη στιγμή βρίσκονται “σε στάδιο διάπλασης και ανάπτυξης”.

«Χαρτογραφώντας το Μέλλον στις σχέσεις Ελλάδας–Ρωσίας»
3'

Συγκεκριμένα , όπως γράφει το news.travelling.gr , ανέφερε πως οι τουριστικές αφίξεις στην Ελλάδα από 135,000 που ήταν το 2002 φέτος αναμένεται να φτάσουν ή και να ξεπεράσουν το 1 εκ. κατατάσσοντας την Ελλάδα στην έβδομη θέση των πιο δημοφιλών προορισμών για τους Ρώσους τουρίστες.

Για να μπορέσει ο Ελληνικός Τουρισμός να παίξει αυτό τον πρωταγωνιστικό ρόλο, στην ανάπτυξη της οικονομίας και της χώρας,έχουμε επεξεργαστεί και συμφωνήσει στη σταδιακή υιοθέτηση ενός νέου τουριστικού μοντέλου και εδώ ακριβώς δημιουργούνται οι ευκαιρίες για νέες επενδύσεις και δραστηριοποίηση στην Ελληνική τουριστική αγορά.

Γιατί από τη μία πλευρά έχουμε:

• ένα παγκόσμιο Brand που διαχρονικά βρίσκεται μέσα στους υποψήφιους προορισμούς όσων ταξιδεύουν για αναψυχή,

• ένα μαγευτικό τοπίο,

• σε ιδανικό σημείο στην Ευρώπη,

• με ήδη ανεπτυγμένη τουριστική υποδομή,

• και έμπειρο τουριστικό προσωπικό.

Από την άλλη υπάρχουν πέντε άξονες στους οποίους θα κινηθούμε και οι οποίοι είναι σχετικά ανεκμετάλλευτοι και δημιουργούν το χώρο για νέες επενδύσεις και ανάπτυξη.

1. Θα διαμορφώσουμε ένα τουριστικό πακέτο για ολόκληρο τον χρόνο σε σχέση με το τωρινό που δημιουργεί μια υπερ-συγκέντρωση τους τρεις μήνες του καλοκαιριού. Το μεσογειακό κλίμα και η τοποθεσία της χώρας μας το επιτρέπουν εφόσον αναπτυχθούν νέες δραστηριότητες και μορφές τουρισμού που θα έχουν ενδιαφέρον για τον επισκέπτη.

2. Θα αναβαθμίσουμε την τουριστική μας πρόταση εμπλουτίζοντας το βασικό τουριστικό μας προϊόν, του ήλιου και τις θάλασσας και δευτερευόντως πολιτισμικού, με επεκτάσεις όπως θρησκευτικός, ιατρικός, καταδυτικός τουρισμός, κρουαζιέρες, yachting, γκολφ, τουριστική κατοικία, θεματικά πάρκα κ.α.

3. Θα μειώσουμε την εξάρτηση μας από δύο μόνο αγορές (Αγγλία και Γερμανία) αναπτύσσοντας νέες με προοπτική.

4. Θα βελτιώσουμε ακόμη περισσότερο τη σύσταση της ξενοδοχειακής μας υποδομής. Στοχεύουμε σε πιο ισόρροπο μείγμα και ως προς το μέγεθος, που θα επιτρέπει μεγαλύτερες οικονομίες κλίμακας για την επιχείρηση και συγχρόνως βελτιώσεις και ως προς την ποιότητα.

5. Θα ενισχύσουμε την ανάπτυξη του τουρισμού πόλης, City-Break, εμπλουτίζοντας το τουριστικό προϊόν των επιλεγμένων πόλεων με μόνιμες δραστηριότητες και εκθέματα αλλά και περιοδικές εκθέσεις και φεστιβάλ και καλλιτεχνικά δρώμενα. Με όλη αυτή την αύξηση του τουριστικού ρεύματος από τη Ρωσία είναι χαρακτηριστική ίσως και εντυπωσιακή η απουσία της Αθήνας που, μαζί με την ευρύτερη περιφέρεια, προσφέρει όλα όσα αναζητά ό επισκέπτης μας. Χρειάζεται να Κάνουμε πολλά περισσότερα πάνω σε αυτό.

Και όλα αυτά θα γίνουν με φόντο την περαιτέρω βελτίωση:

• των υποδομών και αξιοθέατων της χώρας είτε πρόκειται για αρχαιολογικούς χώρους είτε για δρόμους, λιμάνια και αεροδρόμια,

• της ευκολίας πρόσβασης στην Ελλάδα, με απλοποίηση των διαδικασιών έκδοσης βίζας για τις νέες αγορές υψηλού ενδιαφέροντος όπως η Ρωσία,

• και φυσικά, με την διευκόλυνση των επενδύσεων απλουστεύοντας τις διαδικασίες αδειοδότησης των επιχειρήσεων και τα νέα επενδυτικά κίνητρα που είναι προσαρμοσμένα σε αυτούς ακριβώς τους άξονες που προανέφερα.

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή