Συναγερμός στην Ηλεία:Πνίγονται κοπάδια - Καταστρέφονται περιουσίες

Σε επιφυλακή βρίσκονται οι Αρχές στην Ηλεία και κυρίως στο δήμο Ανδρίτσαινας – Κρεστένων μετά την ξαφνική άνοδο της στάθμης στον ποταμό Αλφειό, μετά από χθες το μεσημέρι.
1'

Κυρίως οι αντιδήμαρχοι Δήμος Φωτεινόπουλος και Γιάννης Δάγκαρης ελέγχουν ανά τακτά χρονικά διαστήματα τη στάθμη του ποταμού σε επικίνδυνα σημεία, ώστε να σημάνει συναγερμός στην περίπτωση που ο ποταμός δείξει τάσεις υπερχείλισης πέρα από τα αναχώματα όπως αναφέρει το ilialive.gr

Το πρώτο φως της ημέρας φανερώνει τα μεγάλα προβλήματα που υπάρχουν στην περιοχή της Κρέστενας και της Αρχαίας Ολυμπίας στις παραποτάμιες περιοχές. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες του ilialive.gr, κατολισθήσεις και έντονες λασποροές σημειώθηκαν κατά τη διάρκεια της νύχτας στην περιοχή με αποτέλεσμα να κλείσουν δρόμοι. Κυρίως στον παραποτάμιο δρόμο Πλουτοχωρίου - Σέκουλα σε αρκετά σημεία και στον κεντρικό δρόμο Κρεστένων - Ανδρίτσαινας.

Πνίγονται κοπάδια με πρόβατα στην Αλφειούσα. Καλλιεργήσιμες εκτάσεις βρίσκονται κάτω από το νερό.

Την κατάσταση έχει επιδεινώσει σημαντικά τόσο ο Ερύμανθος, όσο και ο Ενιπέας, όπου στην περίπτωση του Ενιπέα, σύμφωνα με πληροφορίες, κινδυνεύει ξανά το σπίτι της οικογενείας που είχε γίνει διάσωση στις μεγάλες πλημμύρες της 5ης Φεβρουαρίου του 2012.

Στα Καλυβάκια τα νερά του ποταμού έχουν καλύψει τον δρόμο.

Δείτε φωτογραφίες