Πάνω από 30.000 διακοπές ρεύματος στη Θεσσαλία

Ολοένα και αυξάνεται ο αριθμός των καταναλωτών αλλά και των επιχειρήσεων που δεν εξοφλούν τους λογαριασμούς του ηλεκτρικού ρεύματος, λόγω της οικονομικής κρίσης.
1'

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του Περιφερειακού Γραφείου ΓΕΝΟΠ Θεσσαλίας Θωμά Κοντογιάννη κατά μέσο όρο τον περασμένο Απρίλιο σε ολόκληρη τη Θεσσαλία στάλθηκαν εντολές για 32.000 διακοπές στην ηλεκτροδότηση σε μεγάλους καταναλωτές της ΔΕΗ, κυρίως σε επιχειρήσεις, που αδυνατούσαν να εξοφλήσουν τους λογαριασμούς τους.

Ωστόσο, όπως αναφέρει το thessalianews πολλοί είναι οι οικιακοί αλλά και οι εμπορικοί καταναλωτές που προχωρούν σε ρύθμιση των οφειλών τους με την ΔΕΗ , προκειμένου τελικά να μην κοπεί το ρεύμα.

Κατά μέσο όρο την ημέρα γίνονται 200 διακοπές ενώ κατ' εκτίμηση τον μήνα 1.460 και πάντα αφού περάσουν 40 ημέρες από την λήξη του δεύτερου λογαριασμού.

Οι διακοπές ωστόσο δεν αφορούν τους καταναλωτές που έχουν υπαχθεί στο κοινωνικό τιμολόγιο της ΔΕΗ, καθώς οι πολίτες που πληρούν τα απαραίτητα κριτήρια και ανήκουν στις ευάλωτες κοινωνικές ομάδες μπορούν να τύχουν της ευνοϊκής έκπτωσης στην τιμή του ρεύματος.