18,4% αύξηση στις αφίξεις τουριστών το Μάιο

Εντυπωσιακά άνοιξε η αυλαία της θερινής περιόδου
1'

Σημαντικές ενδείξεις πως οι προβλέψεις για σημαντική αύξηση της τουριστικής κίνησης για το καλοκαίρι θα επιβεβαιωθούν, παρουσίασε ο Σύνδεσμος Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων (ΣΕΤΕ) μέσω των στοιχείων για τις αφίξεις.

Στο πρώτο πεντάμηνο λοιπόν, καταγράφεται μέση αύξηση που αγγίζει το 6%, ενώ για το Μάιο η ανοδική τάση των αφίξεων έφτασε το 18.4%, προαναγγέλοντας ένα ιδιαίτερα θερμό καλοκαίρι για τους επαγγελματίες του κλάδου.

Τα πρώτα χαμόγελα πάντως, αρχίζουν να φαίνονται, καθώς η Ελλάδα περιμένει φέτος περισσότερους από 17 εκατομμύρια τουρίστες, πρόβλεψη που αν επιβεβαιωθεί θα δώσει σημαντική ώθηση στην οικονομία.

Ρώσοι, Ουκρανοί, Γερμανοί, Βρετανοί και Σκανδιναβοί, αναμένεται να γεμίσουν τις ελληνικές παραλίες των δημοφιλών προορισμών.

Ρόδος, Κρήτη, Κυκλάδες και Χαλκιδική θα πρωταγωνιστήσουν για ένα ακόμα καλοκαίρι, την ίδια στιγμή που μόνο το Μάιο 16 αεροδρόμια της χώρας καταγράφουν αύξηση των επισκεπτών σε σχέση με πέρσι.

Πιο συγκεκριμένα, 1.430.000 τουρίστες έφτασαν στα ελληνικά αεροδρόμια με τους περισσότερους να έχουν προορισμό τη Μύκονο - αύξηση 117,5%, ενώ το 10% άγγιξε η άνοδος της κίνησης στο Ελευθέριος Βενιζέλος.