ΕΡΤ: Δείτε την ανακοίνωση της ΓΣΕΕ για τον αγώνα των εργαζομένων

Με σχετική ανακοίνωση που εξέδωσε η ΓΣΕΕ καλεί τους εργαζόμενους όλων των κλάδων να συμπαρασταθούν στον αγώνα των εργαζομένων της ΕΡΤ και να δώσουν το «παρών» στις δυναμικές κινητοποιήσεις.
1'

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωσή της, η 24ωρη γενική απεργία που προκήρυξε μαζί με την ΑΔΕΔΥ κατά της απόφασης της κυβέρνησης να βάλει λουκέτο στη δημόσια ραδιοτηλεόραση, είχε μαζική συμμετοχή: «Χιλιάδες πολίτες έδωσαν δυναμικό "παρών" στο συλλαλητήριο των συνδικάτων στο ραδιομέγαρο της ΕΡΤ, στην Αγία Παρασκευή, και σε όλες τις συγκεντρώσεις στις μεγάλες πόλεις της χώρας».

Η Γενική Συνομοσπονδία χαρακτηρίζει αυταρχική τη μεθοδολογία της κυβέρνησης προειδοποιώντας ότι "όποιος σπέρνει ανέμους θερίζει θύελλες" και καταλήγει γράφοντας:

«Στην Κυβέρνηση και στους τροϊκανούς ένα μόνο μήνυμα θέλουμε να στείλουμε: Στο σιωπητήριο που επιχειρείτε να επιβάλλετε, εμείς δεν θα σιγήσουμε. Η ΕΡΤ είναι ακόμα ανοιχτή. Δεν έκλεισε χάρη στους εργαζόμενούς της. Δε φιμώθηκε, δε σίγασε. Είναι εδώ και προσφέρει ακόμα ενημέρωση, δημοκρατία και πολιτισμό!».