Στο ΣτΕ η οριστική ή μη απόλυση παιδόφιλου πρωτοδίκη
Στην Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας θα συζητηθεί το ερώτημα του υπουργείου Δικαιοσύνης για την οριστική ή μη απόλυση του 48χρόνου πρωτοδίκη Ε.Π., ο οποίος εκτίει σήμερα ποινή κάθειρξης 6 ετών στις φυλακές της Χαλκίδας, επειδή υποχρέωνε τον 5χρονο γιο του να δέχεται τις σεξουαλικές του επιθυμίες.
Ωστόσο, ο εν λόγω πρωτοδίκης διοικητικών δικαστηρίων θα ζητήσει από την Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας να αναβληθεί η εκδίκαση της παραπομπής του σε οριστική απόλυση από το δικαστικό σώμα, μέχρι να αποφανθεί το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο των Δικαιωμάτων του Ανθρώπου στο οποίο έχει προσφύγει.
Ο πρωτοδίκης, έχει καταδικαστεί από το Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων Αθηνών σε κάθειρξη 6 ετών και 3ετή στέρηση πολιτικών δικαιωμάτων για «αποπλάνηση ανηλίκου μη συμπληρώσαντος το 10ο έτος της ηλικίας του κατ' εξακολούθηση». Η υπόθεση αυτή έγινε γνωστή το 2001, όταν η πρώην σύζυγός του κατέθεσε σε βάρος του μήνυση για αποπλάνηση του ανήλικου παιδιού τους.
Ειδικότερα, ο Ε.Π. υποχρέωνε το γιο του, όταν τον φιλοξενούσε σπίτι του, καθώς ήταν διαζευγμένος, να του ικανοποιήσει τις σεξουαλικές του επιθυμίες, λέγοντάς του πως αν δεν δεχόταν, «δεν θα του έπαιρνε το απόγευμα παγωτό», ενώ τον υποχρέωνε ακόμη και εκβιαστικά, με ξυλοδαρμό, στέρηση φαγητού κ.λπ., να δέχεται τις σεξουαλικές του επιθυμίες.
Πρωτόδικα, είχε καταδικαστεί από το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Αθηνών σε κάθειρξη 13 ετών, αλλά στο δεύτερο βαθμό ενώπιον του Πενταμελούς Εφετείου Κακουργημάτων οι συγγενείς του εμφάνισαν συμπτώματα αδύνατης μνήμης.
Στη συνέχεια, ο τότε υπουργός Δικαιοσύνης Αντ. Ρουπακιώτης τον έθεσε σε αργία από 19.12.2011, ενώ στις 11.7.2012 έστειλε στην Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας ερώτημα, όπως λέγεται, για το αν πρέπει ο παιδεραστής να απολυθεί οριστικά ή όχι από το δικαστικό σώμα, λόγω της καταδίκης του για «αδίκημα που τελέσθηκε με δόλο».
Σύμφωνα με πληροφορίες από την Ολομέλεια του ΣτΕ που πρόκειται να συζητηθεί το θέμα της οριστικής απόλυσής του, ο Ε.Π. θα ζητήσει την αναβολή της εκδίκασης της υπόθεσής του μέχρι να εκδοθεί απόφαση από το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο των Δικαιωμάτων του Ανθρώπου (ΕΔΔΑ) στο οποίο έχει προσφύγει.
Στην προσφυγή στο ΕΔΔΑ ο πρωτοδίκης υποστηρίζει ότι παραβιάστηκε το δικαίωμά του σε δίκαιη δίκη, ενώ παράλληλα αμφισβητεί την κρίση των ποινικών δικαστών.