Ξεκίνησε η καταγραφή των εγκαταλελειμμένων κτιρίων στην Αθήνα
Τα εγκαταλελειμμένα κτίρια στην Αθήνα και ειδικότερα στην περιοχή του κέντρου προκαλούν προβλήματα στους κατοίκους της περιοχής, αφού αποτελούν εστίες μόλυνσης και φωλιές τρωκτικών. Πρόσφατα οι αρμόδιες αρχές ξεκίνησαν τις διαδικασίες για να διευθετήσουν το ζήτημα.
Σύμφωνα με τα στοιχεία που συγκέντρωσε η Περιφέρεια Αττικής, στην Αθήνα βρίσκονται περίπου 1.200 εγκαταλελειμμένα κτίρια, τα οποία έχουν δημιουργήσει πλήθος προβλημάτων στη λειτουργία της πόλης.
«Εχουμε αρχίσει να ενημερώνουμε τον εισαγγελέα για κτίρια που είναι σε κακή κατάσταση και οι ιδιοκτήτες τους δεν κάνουν τίποτα. Σε αρκετές ωστόσο περιπτώσεις, οι ιδιοκτήτες έχουν ανταποκριθεί στην έκκλησή μας και έχουν λάβει μέτρα» αναφέρει στέλεχος της Γενικής Διεύθυνσης Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας, μιλώντας στην εφημερίδα Καθημερινή.
Το έγγραφο της περιφέρειας αναφέρει ότι έχουν γίνει αυτοψίες σε 1.200 εγκαταλελειμμένα κτίρια. Το μεγαλύτερο ποσοστό (96%) πραγματοποιήθηκε στις δημοτικές κοινότητες του Δήμου Αθηναίων. Από αυτές το 31% έχει γίνει στην 1η Δημοτική Κοινότητα (Εξάρχεια, Νεάπολη, Κολωνάκι, Ιλίσια, Κουκάκι, Μακρυγιάννη, Πλάκα, Ψυρρή, εμπορικό κέντρο, πλατεία Βάθης), το 17% στην 6η (Κυψέλη, Ανω Κυψέλη, πλατεία Αττικής, Βικτώρια, Αγ. Παντελεήμονας, Αγ. Νικόλαος, πλατεία Αμερική), το 16% στην 4η (Σεπόλια, Κολωνός, Ακαδημία Πλάτωνος), το 15% στην 3η (Πετράλωνα, Θησείο, Ρουφ, Γκάζι, Κεραμεικός, Μεταξουργείο, Βοτανικός), το 9% στην 5η (Αγ. Ελευθέριος, Α. Πατήσια, Πατήσια, Προμπονά, Ριζούπολη), το 5% στην 7η (Γκύζη, Πολύγωνο, Γηροκομείο, Τουρκοβούνια, Αμπελόκηποι, Κουντουριώτικα, Γουδί, Ελληνορώσων, Ερυθρός Σταυρός) και το 4% στη 2η (Παγκράτι, Ν. Κόσμος).
Μάλιστα σύμφωνα με το ίδιο έγγραφο, ανάμεσα στα κτίρια που ελέγχθηκαν, εντοπίστηκαν 32 που χαρακτηρίστηκαν «σοβαρές ανθυγιεινές εστίες», ενώ τα περισσότερα είναι αγνώστων ιδιοκτητών, γεγονός που δυσχεραίνει κατά πολύ τη διαχείριση των περιπτώσεων.
Διαβάστε επίσης: Πού επανατοποθετούνται 2.670 πρώην δημοτικοί αστυνομικοί