Σύρος: Έσβησε η φωτιά - Έκαψε ζώα και γη

Πυρκαγιά ξέσπασε λίγο πριν τις 16:00 το απόγευμα της Πέμπτης στην περιοχή Άδειατα της Σύρου, η οποία γρήγορα πήρε μεγάλες διαστάσεις.

Σύρος: Έσβησε η φωτιά - Έκαψε ζώα και γη
1'

Μεγάλη πυρκαγιά ξέσπασε στην περιοχή Άδειατα, η οποία λόγω και των ισχυρών ανέμων που πνέουν σήμερα στην περιοχή (εντάσεως 7 μποφόρ) πήρε γρήγορα μεγάλες διαστάσεις με το πύρινο μέτωπο να έχει απλωθεί σε απόσταση εκατοντάδων μέτρων. Είναι χαρακτηριστικό ότι ο καπνός είχε φτάσει σε πολύ μεγάλο ύψος και ήτα ορατός από πολλά σημεία του νησιού, ακόμα και σε απόσταση αρκετών χιλιομέτρων.

Στο σημείο έσπευσαν άμεσα όλες οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Ερμούπολης, υδροφόρες του Δήμου και ιδιωτών και απλοί κάτοικοι που έδωσαν σκληρή μάχη για να θέσουν τη φωτιά υπό έλεγχο.Επικεφαλής των οποίων τέθηκε ο περιφερειακός διοικητής των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Νοτίου Αιγαίου.

Σύμφωνα με πληροφορίες του cyclades24, η φωτιά που εκδηλώθηκε κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες και κατάφερε μέσα σε λίγη ώρα να "τρέξει" και να αποτεφρώσει μία πολύ μεγάλη έκταση καθώς και ένα μικρό κοπάδι από πρόβατα που βρισκόταν στην περιοχή.

Ευτυχώς η φωτιά τέθηκε γρήγορα υπό έλεγχο με δεδομένο ότι βρισκόταν κοντά σε κατοικημένη περιοχή και οι πρώτες φλόγες σήμαναν συναγερμό που ευτυχώς έληξε σχετικά γρήγορα.

Διαβάστε επίσης:

Νέα Μανωλάδα: Συνεχίζεται η δίκη για την επίθεση εναντίον των αλλοδαπών εργατών

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή