«Θα είχαμε νεκρούς στον τελικό κυπέλλου»

«Εάν η παρουσία της αστυνομίας ήταν πιο δυναμική θα είχαμε νεκρούς»...
1'

«Εάν η παρουσία της αστυνομίας ήταν πιο δυναμική θα είχαμε νεκρούς». Αυτό υποστήριξε στην κατάθεση που έδωσε ενώπιον του αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Αναστάσιου Κανελλόπουλου, αρμόδιου επί θεμάτων αθλητικής βίας, ο Γενικός Διευθυντής της Ασφάλειας Αττικής, κ. Γιάννης Λιούκας.

Στο πλαίσιο της επείγουσας προκαταρκτικής εξέτασης που διενεργείται για τα θλιβερά επεισόδια που σημειώθηκαν στον τελικό κυπέλλου Ατρόμητου - ΑΕΚ ο κ. Γιάννης Λιούκας χαρακτήρισε την κατάσταση που επικρατούσε στο γήπεδο ως ανεξέλεγκτη. Την ίδια στιγμή τόνισε ότι οι αστυνομικοί δεν μπορούσαν να κάνουν χρήση χημικών εντός γηπέδου, καθώς κάτι τέτοιο απαγορεύεται, ενώ επέρριψε ευθύνες στους υπεύθυνους του ΟΑΚΑ που, όπως είπε, ούτε τα μηχανήματα λειτουργούσαν, ούτε και ο σωματικός έλεγχος πραγματοποιήθηκε, αφού οι οπαδοί εισέρχονταν στο χώρο κατά ομάδες.

Τις επόμενες ημέρες ο εισαγγελικός λειτουργός αναμένεται να καλέσει για κατάθεση τον διευθυντής του ΟΑΚΑ αλλά και τον υπεύθυνο της ΕΠΟ που υπέγραψε τη σύμβαση με την εταιρεία security.