Μία παραίτηση από τους 850 πρώην που διεκδικούν αναδρομικά

Μετά την κατακραυγή που προκάλεσε η δημοσιοποίηση των απαιτήσεων ύψους δεκάδων εκατομμυρίων ευρώ ως αναδρομικές αυξήσεις...
1'

Μετά την κατακραυγή που προκάλεσε η δημοσιοποίηση των απαιτήσεων ύψους δεκάδων εκατομμυρίων ευρώ ως αναδρομικές αυξήσεις από περίπου 850 συνταξιούχους βουλευτές, ήρθε η πρώτη παραίτηση από τις οικονομικές αξιώσεις .

Η χήρα του βουλευτή Σπύρου Πλασκοβίτη δήλωσε ρητά και κατηγορηματικά κατά τη διάρκεια συζήτησης της σχετικής αγωγής στο Β‘ Τμήμα του Ελεγκτικού Συνεδρίου ότι παραιτείται από το δικόγραφο.

«Μακάρι το δικό σας παράδειγμα να ακολουθήσουν κι άλλοι» είπε απευθυνόμενος στην κ. Πλασοβίτη ο δικηγόρος του Δημοσίου.

Σύμφωνα με πληροφορίες η γραμματέας του Ελεγκτικού Συνεδρίου έχει δεχθεί ήδη πολλά τηλεφωνήματα ενδιαφερομένων οι οποίοι ζητούν πληροφορίες για το ποια διαδικασία πρέπει να ακολουθήσουν ώστε να παραιτηθούν από τις οικονομικές αξιώσεις.

Κατά τις ίδιες πληροφορίες στην Ολομέλεια του Ανωτάτου Δικαστηρίου έχουν φτάσει 7 υποθέσεις που αφορούν στους πρώην βουλευτές Καλλιόπη Μπουρδάρα, Βασίλη Μπρακατσούλα, Άγγελο Αγγελούση, Αντώνη Ντεντιδάκη, καθώς και τους κληρονόμους των βουλευτών Ι.Σκουλαρίκη, Ευ.Ανθόπουλο και Ν.Παπαηλία.