Μεγάλη πυρκαγιά και στη Σαμοθράκη - Πλησιάζει κατοικημένες περιοχές (photos - video)

Δύσκολο βράδυ περνάει η Σαμοθράκη με τη μεγάλη φωτιά που καίει θαμνώδη έκταση στην περιοχή Κατσαμπάς και πλησιάζει κατοικημένες περιοχές.

Μεγάλη πυρκαγιά και στη Σαμοθράκη - Πλησιάζει κατοικημένες περιοχές (photos - video)
1'

Οι πρώτες φλόγες έκαναν την εμφάνισή τους γύρω στις 10 παρά είκοσι το βράδυ της Τετάρτης σε δασική έκταση στην περιοχή Κατσαμπάς.

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα thrakitoday.com, στο σημείο της πυρκαγιάς έσπευσαν άμεσα δυνάμεις της Πυροσβεστικής, με εννέα πυροσβέστες και τέσσερα οχήματα.

Στην επιχείρηση της κατάσβεσης συμμετέχουν επίσης εθελοντές πολίτες, ο Δήμος και ο Στρατός.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, δυνάμεις από την Αλεξανδρούπολη μεταβαίνουν στη Σαμοθράκη προκειμένου να βοηθήσουν στην κατάσβεση της πυρκαγιάς. Συγκεκριμένα, από την Αλεξανδρούπολη κατευθύνονται 10 οχήματα της Πυροσβεστικής με 20 Πυροσβέστες και 20 άτομα πεζοπόρο τμήμα.

Η Περιφέρεια ΑΜΘ μίσθωσε το πλοίο ΣΑΟΣ για την μεταφορά των Πυροσβεστικών αλλά και οχημάτων του Στρατού και των Τεχνικών Υπηρεσιών.

fotia samothraki2

Η φωτιά εξαπλώνεται πολύ γρήγορα καθώς στην περιοχή πνέουν ισχυροί άνεμοι που δυσχεραίνουν το έργο της κατάσβεσης.

Οι άνεμοι οδηγουν τις φλόγες προς την Καμαριώτισσα με αποτέλεσμα να έχει σημάνει συναγερμός και να δημιουργούνται αντιπυρικές ζώνες.

Πληροφορίες της κρατικής τηλεόρασης αναφέρουν ότι παράλληλα οι φλόγες πλησιάζουν και τη Χώρα ενώ απειλούνται ξενοδοχειακές μονάδες

Σχετικές ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή