Γ. Πατούλης Νέος Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών

Πρώτη δύναμη στις εκλογές του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών αναδείχθηκε η Δημοκρατική Κίνηση Ιατρών (ΔΗ.Κ.Ι – Ι.Σ.Α) ...

2'

Πρώτη δύναμη στις εκλογές του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών αναδείχθηκε η Δημοκρατική Κίνηση Ιατρών (ΔΗ.Κ.Ι – Ι.Σ.Α) και ο επικεφαλής της, Γιώργος Πατούλης, με ποσοστό 51%.

Η παράταξη ΔΗ.Κ.Ι – ΙΣ.Α, που υποστηρίζει η Νέα Δημοκρατία, συγκέντρωσε το 51% των ψήφων, ενώ τη δεύτερη θέση με ποσοστό 11%, κατέλαβε η Πανελλήνια Συνδικαλιστική Κίνηση Γιατρών (ΠΑ.Σ.Κ-Γ), παράταξη που υποστηρίζει το ΠΑΣΟΚ .

Η συγκρότηση του διοικητικού συμβουλίου και η ανάδειξη του Γ. Πατούλη, ιατρού-ορθοπεδικού και Δημάρχου Αμαρουσίου, ως προέδρου του ΙΣΑ θα γίνει μέσα στις επόμενες ημέρες.

Αμέσως μετά την εκλογική επιτυχία της ΔΗ.Κ.Ι – Ι.Σ.Α, ο νέος πρόεδρος του Ι.Σ.Α Γιώργος Πατούλης δήλωσε:

«Από σήμερα ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών αλλάζει σελίδα. Μία νέα γενιά ιατρών που έχει οδυνηρή εμπειρία από τη διαρκή υποβάθμιση του λειτουργήματος και της αξιοπρέπειάς της από την κεντρική εξουσία αλλά παράλληλα με μακρά ιστορία κατάθεσης τεκμηριωμένων προτάσεων, αναλαμβάνει τα ηνία. Θέλω να ευχαριστήσω όλους όσοι τίμησαν την παράταξη της ΔΗ.Κ.Ι – ΙΣ.Α με την εμπιστοσύνη τους και να τους διαβεβαιώσω ότι ως νέα Διοίκηση, όλοι μαζί ενωμένοι, θα καταβάλλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια για να μπορέσει ο ιατρικός κόσμος και ο Έλληνας ασφαλισμένος να επανακτήσουν τη χαμένη τους αξιοπρέπεια».

Οι εκλογές στον Ιατρικό Σύλλογο Πειραιά

Ποσοστό 65% και 10 έδρες έλαβε η ΔΗΚΙΠ στις αρχαιρεσίες του Ιατρικού Συλλόγου Πειραιά και η επικεφαλής της παράταξης Βαρβάρα Ανεμοδουρά διατηρεί τη θέση της προέδρου του Ιατρικού Συλλόγου Πειραιά.

Δεύτερη δύναμη η ΠΑΣΚ με 11,5% και 2 έδρες, στην Τρίτη θέση η ΑΡΣΙ με 7,5% και 1 έδρα, η ΔΗΠΑΚ έλαβε 7,3% και 1 έδρα, ενώ 1 έδρα θα έχει στο νέο διοικητικό συμβούλιο η ΑΕΓ (5,5%).

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή
19:42ΕΛΛΑΔΑ

Φωτιά στη Λάρισα