«Παιχνίδια» με τις βάσεις - Ανακοινώνονται 29 Αυγούστου

Παράταση στην αγωνία για χιλιάδες υποψηφίους των Πανελλήνιων εξετάσεων...
1'

Παράταση στην αγωνία για χιλιάδες υποψηφίους των Πανελλήνιων εξετάσεων, καθώς η ανακοίνωση των βάσεων θα γίνει τη Δευτέρα στις 29 Αυγούστου όπως ανακοίνωσε σε συνέντευξη Τύπου η υπουργός Παιδείας Αννα Διαμαντοπούλου.

Την ίδια στιγμή η υπουργός επεσήμανε πως η φετινή χρονιά αναμένεται να είναι δύσκολη με τους εκπαιδευτικούς να υπολογίζουν στις 20.000 τις κενές θέσεις στα σχολεία.

Από την άλλη πλευρά η Διδασκαλική Ομοσπονδία Ελλάδος εκτιμά ότι τα κενά στα δημοτικά σχολεία θα φτάσουν τις 20.000, ενώ την παράλληλα οι διορισμοί δεν θα ξεπεράσουν τους 600.

Τόσο οι δάσκαλοι όσοι και οι καθηγητές προειδοποιούν πως αν δεν καλυφθούν τα κενά θα χαθούν χιλιάδες ώρες διδασκαλίας.

Ωστόσο, οι εκπαιδευτικοί τόσο στην Πρωτοβάθμια όσο και στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση ετοιμάζονται για κινητοποιήσεις, με την έναρξη της χρονιάς, διαμαρτυρόμενοι για τις μισθολογικές μειώσεις αλλά και για τον περιορισμό των κονδυλίων για τις λειτουργικές δαπάνες των σχολικών επιτροπών.

Το υπουργείο Παιδείας από την πλευρά του αναζητά τρόπους για να βρεθεί λύση στο πρόβλημα των κενών θέσεων και να μην αρχίσει η σχολική χρονιά με ελλείψεις εκπαιδευτικών.