Χημικά και διαδηλωτές «έπνιξαν» τη Θεσσαλονίκη

Σκηνικό «βομβαρδισμένης» Αθήνας θύμιζε το Σάββατο η Θεσσαλονίκη...

Χημικά και διαδηλωτές «έπνιξαν» τη Θεσσαλονίκη
2'

Σκηνικό «βομβαρδισμένης» Αθήνας θύμιζε το Σάββατο η Θεσσαλονίκη! Πέτρες, μπουκάλια, φωτιές, χημικά και δακρυγόνα μετέτρεψαν το τοπίο σε πεδίο μάχης.

Όλα ξεκίνησαν γύρω στις 18:00 το απόγευμα όταν ιδιοκτήτες ταξί προσπάθησαν να σπάσουν τα κιγκλιδώματα που είχε στηθεί περιμετρικά του συνεδριακού κέντρου «Ι. Βελλίδης».

Στη συνέχεια άρχισαν να εκτοξεύουν πέτρες, μπουκάλια και άλλα αντικείμενα κατά διμοιρίες των ΜΑΤ, οι οποίοι απάντησαν με χρήση χημικών, μετατρέποντας την ατμόσφαιρα σε αποπνιχτική. Ωστόσο, η κατάσταση δεν άργησε να ξεφύγει όταν στο σημείο έφθασαν αντεξουσιαστές, οι οποίοι συμμετείχαν στα επεισόδια που αμαύρωσαν τα εγκαίνια της 76ης Διεθνής Έκθεση Θεσσαλονίκης (ΔΕΘ).

Λίγο αργότερα, η ένταση μεταφέρθηκε στην πλατεία ΧΑΝΘ, με το σκηνικό των οδομαχιών να επαναλαμβάνεται αυτή τη φορά με πρωταγωνιστές μεγάλο αριθμό διαδηλωτών, ενώ στο «παιχνίδι» μπήκαν και οι οπαδοί του Ηρακλή.

Η ατμόσφαιρα στους γύρω δρόμους έγινε αποπνικτική, ενώ η πρωτεύουσα θύμιζε εμπόλεμη ζώνη… Ωστόσο, σε πεδίο μάχης μετατράπηκε η Εγνατία, στην πλατεία σιντριβανιού, αμέσως μετά την ομιλία του Πρωθυπουργού.

«Κρυφτό» στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο

Από το σκηνικό δεν έλειψε το κρυφτό των αστυνομικών δυνάμεων με τους αντεξουσιαστές όπου μπαινόβγαιναν στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο στήνοντας οδοφράγματα και βάζοντας φωτιές σε κάδους.

Οι φοιτητές, οι οποίοι κατηγόρησαν την αστυνομία για «αλόγιστη χρήση χημικών» συγκεντρώθηκαν στο υπό κατάληψη Πανεπιστήμιο.

Στο γνωστό πλέον σκηνικό κατέληξε η σύγκρουση ανάμεσα σε αντεξουσιατές και άνδρες των ΜΑΤ που αναπτύχθηκαν μέχρι αργά το βράδυ.

Συλλήψεις και τραυματίες

Η αστυνομία προχώρησε σε 94 προσαγωγές εκ των οποίων οι δύο μετατράπηκαν σε συλλήψεις, ενώ κατά τη διάρκεια των επεισοδίων το ΕΚΑΒ χρειάστηκε να επέμβει σε δέκα περιπτώσεις προκειμένου να αντιμετωπίσει θλαστικά κι αναπνευστικά περιστατικά, που αφορούσαν άτομα που συμμετείχαν στις διαδηλώσεις.

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή