Συνεχίζουν την απεργία οι ταξιτζήδες - Στα άκρα η σύγκρουση

ο επίμαχο νομοσχέδιο θα συζητηθεί στο ΚΤΕ Μεταφορών του ΠΑΣΟΚ...
1'

Αμετακίνητη στην απόφαση για πλήρη απελευθέρωση του επαγγέλματος των ταξί παρουσιάζεται η κυβέρνηση η οποία για ακόμα μια φορά έρχεται σε πλήρη ρήξη με τους ιδιοκτήτες ταξί. Οι αυτοκινητιστές αντιτίθενται στο σύνολο των ρυθμίσεων του νομοσχεδίου, ενώ αντιδρούν και για την επιβολή κυρώσεων για τις καλοκαιρινές κινητοποιήσεις.

Το επίμαχο νομοσχέδιο θα συζητηθεί στο ΚΤΕ Μεταφορών του ΠΑΣΟΚ, ενώ οι ταξιτζήδες αναμένεται να αποφασίσουν σήμερα για την πορεία των κινητοποιήσεών τους.

Παράλληλα προγραμματίζουν συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας έξω από τη βουλή κατά τη διάρκεια συζήτησης του νομοσχεδίου.

Στο εσωτερικό του κυβερνώντος κόμματος εκφράζονται αντιδράσεις για την απελευθέρωση των ταξί, παρά το γεγονός ότι η γραμμή της κυβέρνησης είναι να ψηφιστεί. Εκφράζονται επίσης φόβοι για τη στάση που θα κρατήσουν κατά την ψηφοφορία, με το ενδεχόμενο απολυών να είναι πολύ πιθανόν.

Ο Πρόεδρος του Συνδικάτου των αυτοκινητιστών δεν δίστασε να εξαπολύσει απειλές κατά των μελών του κοινοβουλίου λέγοντας «ότι οι
βουλευτές που θα ψηφίσουν το τερατούργημα δεν θα βγουν από τη βουλή».

Τις τελευταίες μέρες διατυπώνεται ένας αντίλογος σχετικά με το σχέδιο εκχώρησης των αδειών σε οργανωμένες επιχειρήσεις (ΑΕ ή ΕΠΕ) καθώς διατυπώνεται ο προβληματισμός ότι επωφελούνται της απελευθέρωσης του επαγγέλματος μόνο οι εταιρείες και οδηγούμαστε σε ολιγοπώλια.

Σύμφωνα με τους ταξιτζήδες, οι μικροί ιδιοκτήτες θα οδηγηθούν σε χρεοκοπία καθώς μειώνεται το κόμιστρο αλλά και το μερίδιο αγοράς.