Τρολάρουν οι Γιαννιώτες: Αυτό είναι το πιο αλλόκοτο χριστουγεννιάτικο δένδρο της Ελλάδας

Κάποιοι το χαρακτήρισαν πρωτότυπο, άλλοι περίεργο κι άλλοι αλλόκοτο. Το μόνο σίγουρο είναι ότι το φετινό χριστουγεννιάτικο δένδρο στα Γιάννενα δεν περνάει απαρατήρητο.
2'

Το σύνθημα για την έναρξη των χριστουγεννιάτικων δράσεων στα Ιωάννινα, δόθηκε την Παρασκευή στην κεντρική πλατεία της πόλης. Όσοι βρέθηκαν στο κέντρο άκουσαν τις μελωδίες της Φιλαρμονικής Ορχήστρας του Δήμου και όλα όσα ετοίμασαν οι δημοτικές αρχές.
Πολλοί ήταν όμως, εκείνοι που κοίταξαν με δυσπιστία το χριστουγεννιάτικο δένδρο που στόλιζε την πλατεία, και όπως αναφέρουν τα τοπικά Μέσα, το χαρακτήρισαν περίεργο και… άσχημο!

Όπως ήταν αναμενόμενο οι κάτοικοι ανέβασαν στο Twitter φωτογραφίες από την περίεργη κατασκευή, με αποτέλεσμα να ξεσπάσει «πόλεμος».

Τι συμβολίζει το χριστουγεννιάτικο δένδρο

O Πύργος του Τάτλιν και η εξήγηση

Το φετινό «δέντρο» της κεντρικής πλατείας, κατασκεύασαν σπουδαστές στη Σχολή Καλών Τεχνών του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, την οποία ο Δήμαρχος κ. Μπέγκας ευχαρίστησε. «Πρέπει να ευχαριστήσω ιδιαίτερα τους φοιτητές για την ιδέα που είχαν και τη συνεργασία που είχαμε. Είναι πραγματικά σπουδαίο να βλέπεις νέους ανθρώπους να ‘δίνουν‘ στην πόλη στην οποία φοιτούν και να συμμετέχουν ενεργά», είπε ο δήμαρχος.

Ο κοσμήτορας της Σχολής Ξενοφών Μπήτσικας ήταν αυτός που ανέλαβε να εξηγήσει τα πώς και τα γιατί της ερμηνείας-κατασκευής μέσω γραπτής του δήλωσης την οποία έδωσε στη δημοσιότητα ο Δήμος Ιωαννιτών. Ο κ. Μπήτσικας έδωσε έμφαση στην καλλιτεχνική επανερμηνεία του Πύργου του Τάτλιν, που αποτελεί σταθμό στην ιστορία της τέχνης τον 20ο αιώνα, ενώ προσέδωσε στην όλη κατασκευή μια παιχνιδιάρικη διάθεση, παραπέμποντας στα παιχνίδια κατασκευών meccano. «Πρόθεση της Σχολής ήταν να επικαιροποιηθεί το εγκώμιο στο ανθρώπινο πνεύμα, παράγοντας αυτή τη φόρμα με υλικά καθημερινά και επαναχρησιμοποιήσιμα, στη λογική των παιχνιδιών meccano, που με λίγους τύπους τεμαχίων μπορεί κανείς να κατασκευάσει διαφορετικές φόρμες» αναφέρει.

Με πληροφορίες από epirusblog.gr