Ειρήνη Λαγούδη: «Φωτιά» στις έρευνες βάζουν οι τοξικολογικές – Τι ισχυρίζεται η οικογένεια

Θρίλερ δίχως τέλος στην υπόθεση θανάτου της 44χρονης Ειρήνης Λαγούδη καθώς τα αποτελέσματα των τοξικολογικών «δείχνουν» αυτοκτονία - Τη δολοφόνησαν αφού της έδωσαν εκρηκτικό κοκτέιλ χαπιών και αλκοόλ, ισχυρίζεται η οικογένειά της

Ειρήνη Λαγούδη: «Φωτιά» στις έρευνες βάζουν οι τοξικολογικές – Τι ισχυρίζεται η οικογένεια
4'

Όπως έδειξαν τα αποτελέσματα των τοξικολογικών εξετάσεων που βγήκαν το βράδυ της Δευτέρας (12/2), η άτυχη γυναίκα εισέπνευσε μονοξείδιο του άνθρακα ενώ ήταν εν ζωή, ενώ παράλληλα βρέθηκαν και ίχνη αλκοόλ αλλά και χαπιών.

Από την άλλη η οικογένεια υποστηρίζει ότι η Ειρήνη δολοφονήθηκε αφού πρώτα της έδωσαν εκρηκτικό κοκτέιλ χαπιών και αλκοόλ.

Σύμφωνα με τα όσα έδειξαν οι τοξικολογικές εξετάσεις της 44χρονης, βρέθηκε ανθρακυλαιμοσφαιρίνη άνω του 60, γεγονός που σημαίνει ότι η άτυχη γυναίκα εισέπνευσε μονοξείδιο του άνθρακα και δηλητηριάστηκε ενώ ήταν ακόμα εν ζωή.

Επίσης βρέθηκε αλκοόλ σε ποσοστό 0.40 που ισοδυναμεί με ένα ποτήρι κρασί και ουσία που παραπέμπει σε αντικαταθλιπτικά χάπια.

Ο δικηγόρος της οικογένειας, Βασίλης Ταουξής, σχολίασε σχετικά: «Η Ειρήνη ήταν ένα άτομο που δεν κατανάλωνε καθόλου μα καθόλου αλκοόλ, εκ φιλοσοφίας»,

Την ίδια στιγμή ο ξάδελφος της Ειρήνης υποστηρίζει ότι δεν υπήρχε περίπτωση να αντιμετώπιζε ψυχολογικά προβλήματα: «Αν είχε η ίδια πρόβλημα θα ερχόταν σε μένα. Είδατε εκείνο το βίντεο των Χριστουγέννων, είδατε έναν άνθρωπο να είναι καταθλιπτικός;»

Το μυστήριο με τα αντικαταθλιπτικά χάπι στο βιβλιάριο της Ειρήνης

Όπως προέκυψε από τις έρευνες των αστυνομικών στις 27 Νοεμβρίου Νοεμβρίου συνταγογραφήθηκαν στο ΑΜΚΑ της δυο κουτιά αντικαταθλιπτικών χαπιών από γιατρό που δεν είναι όμως ψυχίατρος. Η συνταγή όμως εκτελέστηκε 2 ημέρες μετά στις 29 Νοεμβρίου. Χρησιμοποίησαν το ΑΜΚΑ της για να λογαριασμό άλλου ή ήθελαν να φανεί ότι έπαιρνε αντικαταθλιπτικά για να φανεί ως αυτοκτονία;

«Είναι διαφορετικό να λέμε ότι κάποιος χορήγησε σε ένα άτομο μια μεγάλη ποσότητα φαρμάκων οπότε αυτό το άτομο δεν είχε τις αισθήσεις του, όλα τα ενδεχόμενα είναι ανοιχτά», λέει ο Γρηγόρης Λέων, Πρόεδρος Ελληνικής Ιατροδικαστικής Υπηρεσίας.

«Είχε αντίληψη η συγχωρεμένη την ώρα που καιγόταν ζωντανή; Ή μήπως η αντίληψη της είχε μειωθεί και είχε καμφθεί πλήρως με την λήψη ακουσίως κάποιων άλλων σκευασμάτων;», λέει ο δικηγόρος της οικογένειας.

Η έκπληξη του αδερφού της Ειρήνης Λαγούδη για τις τοξικολογικές

Ο αδερφός της Ειρήνης Λαγούδη έμαθε τα αποτελέσματα των τοξικολογικών εξετάσεων τη στιγμή που βρισκόταν στην ΓΑΔΑ στη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος για το Viber της άτυχης γυναίκας. Δεν έκρυψε την έκπληξή του τόσο για το αλκοόλ, όσο και για τα χάπια.

Από την άρση του τηλεφωνικού απορρήτου προέκυψε ότι η άτυχη Ειρήνη λίγο πριν εξαφανισθεί επικοινώνησε με τον γιατρό σύντροφό της με το οποίο είχε χωρίσει δυο ημέρες πριν, γεγονός που είχε επιβεβαιώσει και ο ίδιος στις αρχές.

Δείτε το βίντεο που ακολουθεί όπως προβλήθηκε στο δελτίο ειδήσεων του STAR:

Μυστήριο με το μπιτόνι

Ο τεχνικός σύμβουλος που έχει ορίσει η οικογένεια προειδοποιεί ότι η υπόθεση δεν θα τελειώσει γρήγορα. Ο Αναστάσιος Δεδές αποκάλυψε ότι, όταν έκανε αυτοψία στο χρυσαφί αμάξι της άτυχης Ειρήνης, δεν βρήκε το μπιτόνι, που φέρεται ότι περιείχε το καύσιμο το οποίο προκάλεσε τη φωτιά στο αυτοκίνητο, ούτε το πώμα, το οποίο σύμφωνα με πληροφορίες, βρέθηκε στο πίσω μέρος της μιζιέρας.

Μάλιστα, επικαλούμενος πληροφορίες που είδαν το «φως» της δημοσιότητας, ανέφερε ότι δεν γνωρίζει αν βρέθηκε υπόλειμμα οποιουδήποτε καυσίμου μέσα στο μπιτόνι: «Το μόνο που μπορώ να πω είναι ότι η ποσότητα πετρελαίου – ή οποιουδήποτε άλλου υλικού καυσίμου υπήρχε μέσα στο αυτοκίνητο – δεν ήταν της τάξης των 20 λίτρων, αλλά πάρα πολύ μικρότερη. Επειδή το πετρέλαιο είναι ένα καύσιμο το οποίο δεν έχει την ταχύτητα εξάτμισης που έχει η βενζίνη, μπορούμε κάλλιστα να βρούμε πόσο καύσιμο χρησιμοποιήθηκε τελικά για να ξεσπάσει η φωτιά».

Σύμφωνα με τον κύριο Δέδε, ένα βασικό στοιχείο είναι ότι το πετρέλαιο κίνησης το οποίο φέρεται ότι αγόρασε η Ειρήνη Λαγούδη είναι ένα καύσιμο που δεν παίρνει αμέσως φωτιά. Για να συμβεί αυτό θα πρέπει η θερμοκρασία του ξεπεράσει τους 53 βαθμούς Κελσίου. Οπότε, για να προκληθεί φωτιά πρέπει προηγουμένως να έχει παραδοθεί στις φλόγες κάποιο κάθισμα, το οποίο ζέστανε το πετρέλαιο και προκάλεσε γενικότερη ανάφλεξη. Ταυτόχρονα, όταν αναφλέγεται πετρέλαιο σε έναν κλειστό χώρο, επειδή υπάρχει σταδιακή μείωση του οξυγόνου, τότε έχουμε ατελή καύση και κατ' επέκταση παράγεται μόνο μονοξείδιο του άνθρακα που προκαλεί ασφυξία.

Σχετικές ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή