Επιστολή Ιερώνυμου σε Μπαρόζο

Ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών Ιερώνυμος απέστειλε επιστολή προς τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο στην οποία απευθύνει έκκληση σωτηρίας της χώρας μας.

Επιστολή Ιερώνυμου σε Μπαρόζο
1'


Στην επιστολή, την υπογράφουν εκτός από τον Ιερώνυμο και ο αρχιγραμματέας επίσκοπος Διαυλείας, κ. Γαβριήλ, αναφέρεται μεταξύ άλλων ότι:

«Απέναντι στην οικονομική κρίση η Εκκλησία μας δεν μπορεί να ανεχθεί καμία είδους πτώχευση, πρωτίστως όμως δεν συγχωρεί την πτώχευση των αξιών, δεν μπορεί να αποδεχθεί καμία είδους χρεοκοπία, πρωτίστως όμως δεν μπορεί να εθελοτυφλεί στη χρεοκοπία της ανθρώπινης αξιοπρέπειας».

Επιπλέον, τονίζεται πως μια από τις κύριες αιτίες της κρίσης είναι και η διάβρωση της οικογένειας, ο καταναλωτισμός και τα ατομικά δικαιώματα μέχρι τον οικονομικό φιλελευθερισμό και την εισοδηματική ανισότητα.«Ο ελληνικός λαός είναι ένας υπερήφανος λαός που συνέβαλε τα μέγιστα στην ευρωπαϊκή πορεία».

Τέλος, ο Αρχιεπίσκοπος χαρακτηρίζει ως «σκάνδαλο» ότι «οι Ευρωπαίοι ηγέτες να μη λαμβάνουν υπόψη τους τις κραυγές των απλών πολιτών και να απειλούνται οι ίδιοι οι πολίτες της Ευρώπης ως αναλώσιμα προϊόντα».

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή