Καλοκαιρία με λίγες νεφώσεις

Αίθριος θα παραμείνει ο καιρός με την θερμοκρασία να παρουσιάζει μικρή άνοδο, ενώ στα δυτικά αναμένεται να εκδηλωθούν νεφώσεις και το μεσημέρι βροχές, σήμερα Παρασκευή 21 Οκτωβρίου.
3'

Γενικά αίθριος θα είναι ο καιρός και το σαββατοκύριακο, ενώ νεφώσεις θα σημειωθούν στα βόρεια και κεντρικά, όπου δεν αποκλείεται να έχουμε κάποιες πρόσκαιρες βροχές. Αρχικά αίθριος θα είναι ο καιρός στην Αττική, ωστόσο σταδιακά θα εκδηλωθούν αραιές νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 3 με 4 Μποφόρ, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 8 μέχρι 23 βαθμούς Κελσίου.

Παρόμοιο σκηνικό και στη Θεσσαλονίκη, όπου από το μεσημέρι θα αναπτυχθούν αραιές νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί ασθενείς, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 8 μέχρι 19 βαθμούς Κελσίου.

Γενικά αίθριος θα είναι ο καιρός στα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά και τη δυτική Πελοπόννησο. Οι άνεμοι θα πνέουν στα βόρεια νοτιοδυτικοί 3 με 4 Μποφόρ και στις θαλάσσιες περιοχές τοπικά 5 Μποφόρ. στα νότια θα πνέουν βορειοδυτικοί 3 με 4 Μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 4 έως 24 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα θα είναι γενικά αίθριος. Οι άνεμοι θα πνέουν στα βόρεια βορειοανατολικοί 3 με 4 Μποφόρ και στα νότια βορειοδυτικοί με την ίδια ένταση. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 12 έως 22 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά, την Εύβοια και την ανατολική Πελοπόννησο ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος. Σταδιακά θα αναπτυχθούν αραιές νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 3 με 4 Μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 5 έως 23 βαθμούς Κελσίου.

Γενικά αίθριος θα είναι ο καιρός στη Μακεδονία και τη Θράκη, ωστόσο Από το μεσημέρι θα αναπτυχθούν νεφώσεις και το βράδυ θα σημειωθούν τοπικές βροχές. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 3 με 4 Μποφόρ, με την θερμοκρασία θα κυμανθεί από 3 μέχρι 21 βαθμούς Κελσίου.

Στις Κυκλάδες και την Κρήτη ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος. Λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις θα σημειωθούν. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 4 Μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 1 μέχρι 22 βαθμούς Κελσίου.

ΣΑΒΒΑΤΟ

Γενικά αίθριος θα ο καιρός το Σάββατο 22 Οκτωβρίου στις περισσότερες περιοχές της χώρας. Ωστόσο, περιμένουμε νεφώσεις από τα δυτικά να επεκταθούν σιγά - σιγά στα κεντρικά και βόρεια όπου δεν αποκλείεται να έχουμε κάποιες πρόσκαιρες βροχές ιδίως στα βορειοδυτικά δηλαδή στην Κέρκυρα και την Ήπειρο και ενδεχομένως στη δυτική Μακεδονία.

Οι άνεμοι στα δυτικά θα πνέουν μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ, στα ανατολικά και κυρίως στο Αιγαίο θα πνέουν βόρειοι - βορειοανατολικοί 4 με 5 μποφόρ και τοπικά στο Καρπάθιο μέχρι 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση κυρίως στα βόρεια και θα κυμανθεί στη βόρεια Ελλάδα από 7 μέχρι 20 βαθμούς, στα κεντρικά από 9 μέχρι 23 βαθμούς και στα νησιά από 12 μέχρι 22 βαθμούς.

ΚΥΡΙΑΚΗ

Σχεδόν αίθριος θα είναι ο καιρός την Κυριακή 23 Οκτωβρίου, με έντονες νεφώσεις.

Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά ανατολικοί - νοτιοανατολικοί 4 με 6 μποφόρ και στα ανατολικά βορειοανατολικοί 4 με 6 μποφόρ και δεν αποκλείεται και στο Αιγαίο να φτάσουν 7 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στη βόρεια Ελλάδα από 8 μέχρι 20 με 21εναν βαθμούς, στα κεντρικά από 9 μέχρι 22 με 23 βαθμούς και στα νησιά από 12 μέχρι 23 βαθμούς.