Ενίσχυση εξοπλισμού πανεπιστημίων στη Δυτική Ελλάδα

Εντάχθηκαν στο ΕΣΠΑ δύο έργα που αφορούν στην ενίσχυση του ερευνητικού εξοπλισμού των Πανεπιστημίων της Πάτρας και της Δυτικής Ελλάδας, ύψους 12,2 εκατ. ευρώ.

Ενίσχυση εξοπλισμού πανεπιστημίων στη Δυτική Ελλάδα
2'


Ο ερευνητικός εξοπλισμός των δύο πανεπιστημίων θα αναβαθμιστεί σημαντικά με τα έργα αυτά ενώ θα επεκταθούν οι δυνατότητές τους στην έρευνα και στην καινοτομία και παράλληλα θα δημιουργηθούν νέες θέσεις εργασίας καλύπτοντας τις ανάγκες λειτουργίας των σχετικών δομών.

Ειδικότερα όσον αφορά στο Πανεπιστήμιο Πατρών, στο ΕΣΠΑ εντάσσεται, με προϋπολογισμό 9.191.000 εκ. ευρώ η ενίσχυση τριών διατμηματικών εργαστηρίων και επτά τμημάτων του ιδρύματος, ενώ η χρονική διάρκεια υλοποίησης του έργου είναι οι έξι μήνες. Σύμφωνα με την απόφαση ο ερευνητικός εξοπλισμός που θα αποκτηθεί αφορά στην ενίσχυση του Εργαστηρίου Ενόργανης Ανάλυσης, του Εργαστηρίου Ηλεκτρονικής Μικροσκοπίας και Μικροανάλυσης και του Εργαστηρίου Περιβάλλοντος.

Με την ίδια απόφαση ενισχύεται ο εξοπλισμός των τμημάτων Ιατρικής, Πολιτικών Μηχανικών, Μηχανολόγων και Αεροναυπηγών Μηχανικών, Φυσικής, Χημείας, Βιολογίας και Γεωλογίας.Σχετικά με το Πανεπιστήμιο Δυτικής Ελλάδας, στο ΕΣΠΑ εντάσσεται ανάλογο έργο με προϋπολογισμό 3.014.000 εκ. ευρώ και χρονικό ορίζοντα υλοποίησης του έργου τους έξι μήνες.

Με την ένταξη του έργου στο ΕΣΠΑ αναμένεται να ανοίξει ο δρόμος για την συγκρότηση δύο ερευνητικών εργαστηρίων και την δημιουργία 30 θέσεων εργασίας με σκοπό την κάλυψη ερευνητικών αναγκών, σχετικές με τις νέες τεχνολογίες και τον πολιτισμό.

Ο περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδος Απόστολος Κατσιφάρας, με αφορμή την ένταξη των έργων στο ΕΣΠΑ επεσήμανε πως «η περιφέρεια αξιολόγησε θετικά την ανάγκη στήριξης του ερευνητικού έργου των δυο ιδρυμάτων, αναγνωρίζοντας παράλληλα τον πολυσήμαντο ρόλο που έχουν η έρευνα και η καινοτομία στην παραγωγική ανασυγκρότηση της περιοχής μας, στην δημιουργία τεχνογνωσίας και φυσικά στη δημιουργία διεξόδων από την σημερινή δεινή κατάσταση» .

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή