Οι λέξεις που δεν πρέπει να ψάξεις ποτέ στο Google - Τι θα συμβεί αν το κάνεις
Η περιέργεια πολλές φορές δεν βγαίνει σε καλό...
Θέλετε να μάθετε την απάντηση για κάτι ή να κάνετε έναν γρήγορο έλεγχο δεδομένων; To αναζητάτε στο google!
Έχουμε συνηθίσει τόσο πολύ να στραφούμε στη μηχανή αναζήτησης για να απαντήσουμε σε οτιδήποτε, από απλά γεγονότα έως σοβαρά γεγονότα και πολλά άλλα, που το να μην γκουγκλάρουμε κάτι φαίνεται αδιανόητο.
Αλλά προφανώς υπάρχει μια λίστα με λέξεις που δεν πρέπει να εμφανίσετε στο Google - σύμφωνα με άτομα που τις έχουν αναζητήσει.
Ποιες είναι αυτές;
Προνύμφες (larvae)
Το ουσιαστικό των προνυμφών είναι η προνύμφη, η οποία σύμφωνα με το Λεξικό της Οξφόρδης είναι η «ενεργητική ανώριμη μορφή ενός εντόμου». Ακούγεται αρκετά ακίνδυνο. Αλλά δεν είναι αυτός ο λόγος που δεν πρέπει να το ψάχνετε. Προφανώς ο παράγοντας κινδύνου αναζήτησης είναι ότι θα μπορούσατε απλώς να συναντήσετε μια πάθηση που σχετίζεται με τις προνύμφες, που ονομάζεται στοματική μυίαση.
Σύμφωνα με το WebMD, «οι προνύμφες του στόματος είναι παράσιτα που εκκολάπτονται και ζουν μέσα στις στοματικές κοιλότητες ανθρώπων και ζώων ξενιστών. Αυτά τα παράσιτα μπορούν να προκαλέσουν μια επικίνδυνη μόλυνση γνωστή ως στοματική μυίαση».
Το WebMD συνεχίζει λέγοντας: «Οι άνθρωποι μπορούν να αναπτύξουν στοματική μυίαση τρώγοντας προνύμφες στο φαγητό τους. Οι μύγες μπορούν επίσης να εισέλθουν στο στόμα και να γεννήσουν αυγά σε πληγές».
Οπότε αν θέλετε να συνεχίσετε να απολαμβάνετε τα γεύματά σας, απλά μην το αναζητήσετε...
Degloving
Αυτό είναι κάτι που δεν πρέπει να το ψάχνετε γιατί τα αποτελέσματα, ιδιαίτερα οι εικόνες, θα μπορούσαν να είναι μάλλον τρομακτικά.
Σύμφωνα με το WebMD μπορεί επίσης να είναι γνωστό ως αποκόλληση και λένε ότι «συμβαίνει όταν ένα μεγάλο κομμάτι του δέρματός σας μαζί με το στρώμα του μαλακού ιστού ακριβώς κάτω από αυτό αφαιρείται μερικώς ή πλήρως από τους μύες και τους συνδετικούς ιστούς σας».
Krokodil
Ενώ αυτό έχει διαφορετικές σημασίες σε άλλες γλώσσες, αυτό που αναφέρεται στο IGV σχετίζεται με το οπιοειδές φάρμακο δεσομορφίνη.
Ήδη από το 2013 το περιοδικό Time ανέφερε σχετικά με αυτό, με τίτλο: Το πιο θανατηφόρο ναρκωτικό στον κόσμο: Μέσα σε ένα Krokodil Cookhouse.
Οι γιατροί στη Ρωσία είχαν παρατηρήσει «περίεργα τραύματα» σε ορισμένους τοξικομανείς, λέγοντας ότι ήταν «μπαλώματα σάρκας που έγιναν σκούρα και φολιδωτά, σαν του κροκόδειλου».
Τότε ανακαλύφθηκε ότι έκαναν ένεση με ένα νέο φάρμακο που ονομαζόταν «Krokodil». Επίσης, αναφέροντας την ιστορία το 2013, η ιστορία του CNN είχε τον τίτλο: Το ναρκωτικό «ζόμπι» που τρώει σάρκα «σε σκοτώνει από μέσα προς τα έξω».
Οπότε ναι, αυτές πιθανότατα δεν είναι εικόνες αναζήτησης που θέλετε να δείτε.
Fournier
Ενώ πολλές λέξεις έχουν διαφορετικές σημασίες και χρήσεις, όπως το Fournier, το οποίο είναι ένα γαλλικό επώνυμο, υπάρχει επίσης μια πιο σκοτεινή πλευρά αν κοιτάξετε αρκετά προσεκτικά.
Η γάγγραινα Fournier μπορεί επίσης να αναφέρεται σε μια «οξεία νεκρωτική λοίμωξη» της γεννητικής περιοχής, σύμφωνα με τον Εθνικό Οργανισμό Σπάνιων Διαταραχών (NORD).
Είναι αρκετά σοβαρό, με την προειδοποίηση του WebMD: «Η γάγγραινα του Fournier χειροτερεύει γρήγορα και μπορεί να σας σκοτώσει, επομένως είναι πάντα επείγουσα ανάγκη».
Αρλεκινική ιχθύωση
Αυτό ονομάζεται επίσης μερικές φορές σύνδρομο μωρού Harlequin ή συγγενής ιχθύωση, σύμφωνα με το Healthline, το οποίο το περιγράφει ως μια «σπάνια πάθηση που επηρεάζει το δέρμα».
Λένε ότι το δέρμα ενός νεογέννητου με την πάθηση είναι «καλυμμένο με χοντρές πλάκες σε σχήμα διαμαντιού που μοιάζουν με λέπια ψαριού» και αν βρίσκεται στο πρόσωπο, μπορεί να είναι δύσκολο για το νεογέννητο να αναπνεύσει και να φάει. Ως εκ τούτου, τα νεογνά με αυτό πρέπει να αντιμετωπίζονται αμέσως. Αλλά λένε επίσης ότι έχουν γίνει ιατρικές πρόοδοι, πράγμα που σημαίνει ότι υπάρχει μια πιο θετική προοπτική για τα μωρά που γεννιούνται με αυτό.