Εβρίτικη κουζίνα: Χοιρινό με κουσκους-κισκέκι

Μια από τις πολλές τοπικές συνταγές της Θράκης είναι το γευστικό και μυρωδάτο χοιρινό με κουσκούς-κισκέκι της γιαγιάς Λαμπρινής από τoν Κιρισχανέ της Αδριανούπολης.

Εβρίτικη κουζίνα: Χοιρινό με κουσκους-κισκέκι
1'

Υλικά:

¼ του φλιτζανιού ελαιόλαδο
1 κιλό χοιρινό σε κομμάτια
αλάτι, πιπέρι
2 κόκκινες καυτερές πιπεριές
μισό φλιτζάνι βούτυρο
2 κρεμμύδια κομμένα σε ροδέλες
λίγο κύμινο
κουσκούς ( ζυμαρικό)

Εκτέλεση:

Ζεσταίνουμε το λάδι σε μεγάλη πήλινο τέτζερε και στη συνέχεια βάζουμε μέσα το χοιρινό ανακατεύοντας το μέχρι να ροδίσει. Στη συνέχεια ρίχνουμε το αλάτι, το πιπέρι, το τριμμένο κύμινο και τις καυτερές πιπεριές. Ρίχνουμε νερό μέχρι να σκεπαστεί το κρέας και το αφήνουμε να βράσει σε χαμηλή φωτιά έχοντας τον τέτζερε σκεπασμένο. Για όσο χρόνο βράζει το κρέας (περίπου 2 ώρες) βάζουμε το κουσκούς σε μια άλλη κατσαρόλα με μπόλικο νερό και το βράζουμε ανακατεύοντας το συνεχώς. μέχρι να γίνει. Αφού γίνει το στραγγίζουμε. Μαγειρεύουμε τα κρεμμύδια με βούτυρο μέχρι να ροδίσουν. Στη συνέχεια βάζουμε τα κρεμμύδια σαν στρώση σε μια πιατέλα και τοποθετούμε τα κομμάτια το χοιρινό και από πάνω ρίχνουμε το κουσκούς.

Σερβίρετε: Το κισκέκι συνοδεύεται με στραγγιστό γιαούρτι.

thrakiki.gr

Διαβάστε επίσης: Θρακιώτικες συνταγές: Κεφτέδες Σουβάν

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή