Συνταγή για καλοκαιρινή πασπαλόπιτα Θάσου

Η γαστρονόμος-συγγραφέας Στέλλα Σπανού προτείνει από τις ξεχωριστές συνταγές της την καλοκαιρινή πασπαλόπιτα Θάσου.

Συνταγή για καλοκαιρινή πασπαλόπιτα Θάσου
1'

Υλικά

1 Κιλό (πράσινα κολοκύθια)
1 Φλιτζάνι φέτα
2 Κουταλάκια αλάτι
3 Κουταλιές σούπας ρύζι
10 φιλαράκια δυόσμο
1 Αυγό
1 Φλιτζανάκι ελαιόλαδο
3 Κουταλιές βούτυρο
1 Φλιτζάνι αλεύρι
1 Φλιτζάνι φρυγανιά

Εκτέλεση

Μέσα σε μια λεκανίτσα τρίβεται στον τρίφτη τα κολοκύθια, ψιλοκόβετε το δυόσμο και αρχίζετε σιγά να προσθέτετε τα υπόλοιπα υλικά, στο τέλος στο μείγμα προσθέτετε το αλεύρι, μέχρι να έχετε ένα πολτό. Λαδώνεται ένα μέτριο ταψί και το πασπαλίζεται με αλεύρι σε όλη του την επιφάνεια, κατόπιν ρίχνεται το μίγμα και το απλώνετε σε όλο το ταψί με ένα κουτάλι . Στην επιφάνεια του, πασπαλίζετε ξανά με αλεύρι και κατόπιν βάζετε και τις κουταλιές βουτύρου. Την ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 50 λεπτά της ώρας.

Discoverthassos.com

Διαβάστε επίσης: Τα κοκτέιλ που καταπολεμούν το στρες!

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή