Συνταγή για αλμυρή γαλατόπιτα Σαμοθράκης

Από το βιβλίο της Έλενας Μαλτέζου «Σαμοθράκη, γαστρονομία, ταυτότητα, κληρονομημένη γνώση» επιλέξαμε και σας προτείνουμε την συνταγή για αλμυρή γαλατόπιτα.

Συνταγή για αλμυρή γαλατόπιτα Σαμοθράκης
1'

Υλικά

1 κιλό γάλα
300 γρμ. φέτα
4 αυγά
λίγο δυόσμο
1 φλ.αλεύρι
λίγο αλάτι
μέλι

Εκτέλεση

Τρίβουμε το τυρί στο γάλα μαζί με το αλεύρι. Χτυπάμε τα αυγά ξεχωριστά, τα προσθέτουμε στο μείγμα και ανακατεύουμε. Ρίχνουμε το δυόσμο και το αλάτι και φτιάχνουμε έναν αραιό χυλό. Αλείφουμε με βούτυρο ένα ταψί και ρίχνουμε μέσα το μείγμα. Το βάζουμε στο φούρνο και το ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 1 ώρα. Όταν ψηθεί η γαλατόπιτα την αλείφουμε με μέλι.

Διαβάστε επίσης: Πατατοσαλάτα: Η καλύτερη συνταγή που έχετε δοκιμάσει ποτέ γίνεται... στο φούρνο!

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή