Συνταγή για χταποδοκεφτέδες Θάσου

Μια από τις ξεχωριστές καλοκαιρινές συνταγές του Βορρά είναι οι χταποδοκεφτέδες Θάσου, ένα ιδανικό συνοδευτικό μεζεδάκι για ούζο και τσίπουρο.
1'


Υλικά

1 κιλό χταπόδι
1 κρεμμύδι τριμμένο
2 αυγά
1 ματσάκι μαϊντανό
1 ματσάκι άνηθο
ψιλοκομμένο
λίγο δυόσμο
αλάτι, πιπέρι
500 γραμμ. ψωμί βρεγμένο

Διαδικασία παρασκευής

Βράζουμε το χταπόδι μέχρι να πιεί τα υγρά του κι αν δεν έχει μαλακώσει προσθέτουμε λίγο νερό ακόμη και συνεχίζουμε το βράσιμο.
Στη συνέχεια το ψιλοκόβουμε ή το αλέθουμε στο multi. Κατόπιν ρίχνουμε όλα τα υλικά μαζί και ζυμώνουμε μέχρι να γίνει μία ζύμη, όπως του κιμά. Πλάθουμε τα κεφτεδάκια, αλευρώνουμε και τηγανίζουμε σε καυτό λάδι.

Διαβάστε επίσης: Το απόλυτο σνακ του καλοκαιριού: Σπιτική σαλάτα με φρούτα και τσιπς κανέλας!